Taşeron İşçiye Rotasyon Yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kamu kurum ve kuruluşlarınca hizmet alımı yoluyla çalıştırılan taşeron firma işçilerinin kamu kurum ve kuruluş kadrolarına atanmalarına yönelik bakanlığınca yürütülen herhangi bir çalışma bulunmadığını bildir

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ocak 2014 12:28
Taşeron İşçiye Rotasyon Yok

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök'ün soru önergesini yanıtlayan Çelik, "Kamu kurum vekuruluşlarınca hizmet alımı yoluyla çalıştırılan taşeron firma işçilerinin asıl işveren olan kamukurum ve kuruluşlarının işçisi sayılmalarına veya kamu kurum ve kuruluş kadrolarınaatanmalarına yönelik olarak bakanlığımızca yürütülen herhangi bir çalışma bulunmamaktadır" dedi.

Kamuda 588 bin taşeron çalışıyor
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı verilerine göre, kamuda 585 bin 788 ve özel sektörde419 bin 466 kişi taşeron işçisi olarak istihdam ediliyor. Rapora göre taşeron işçiliğin en yaygın olduğu sektörler, 471 bin kişi ile temizlik ve 318 bin kişi ile inşaat sektörü. Rapora göre, kamuda 16 bin 184 taşeron işçi sağlık sektörüne, 471 bin 442 taşeron işçi temizlik sektöründe, 117 bin 541 taşeron işçi güvenlik sektöründe, 34 bin 621 taşeron işçi ise dağıtım sektöründe çalışıyor.

Çelik, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt'ün Ak Parti'nin Kızılcahamam kampında tecrübeli memurların rotasyon yöntemiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da görevlendirilebileceğine ilişkin haberler üzerine verdiği soru önergesini de yanıtladı. Çelik, "Önergenizde bahsedilen hususlar incelenmiş olup, tecrübeli rotasyon uygulaması konusunda bakanlığımızın tasarı haline gelmiş bir çalışması bulunmamaktadır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum