Taşeron Mağduriyeti

Taşeron Mağduriyeti... Sıkıntılarını ve Taleplerini Dile Getirdiler...

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ocak 2018 10:52
Taşeron Mağduriyeti

Onlarca yıl Isparta Devlet Hastanesi’nde çalıştıktan sonra Şehir Hastanesi’nin açılması sonucu performans düşüklüğü gibi sebeplerle işten çıkarılan işçiler mağdur edildiklerini ileri sürerek seslerini duyurmak için dün eski Devlet Hastanesi önünde kitlesel basın açıklaması yaptı.

Isparta Devlet Hastanesi’nde onlarca yıl çalıştıktan sonra Şehir Hastanesi’nin açılması sonucu çeşitli gerekçelerle işten çıkarılan yada istifa ettirilen taşeron işçiler mağdur edildiklerini ileri sürerek dün eski Devlet Hastanesi Acil Servis binası önünde toplanarak sıkıntılarını ve taleplerini dile getirdi.

Toplanan grup adına açıklama yapan Muhammet Yusuf Er, “Sayın Cumhurbaşkanım, Başbakanım, bakanlarım, vekillerim, valim ve kıymetli halkımız. Biliyorsunuz ki ülkemizde bu sıralar tatlı bir telaş var. Bu telaş taşeron arkadaşlarımızın kadroya geçmeleri telaşı. O arkadaşlar için hepimiz çok sevinçliyiz. Ama aynı sevince bizler de ortak olmak istiyoruz” dedi.

Açıklamada; “Bizler kim miyiz? 2015 yılında kadro hakkı verildiğinde mutluluktan havalara uçan Isparta Şehir Hastanesi mağdurlarıyız. Bizler Kim miyiz? 12 sene Isparta Devlet Hastanesi’nde çalışıp Şehir Hastanesi’ne geçen 3ay sonra nedenini bile bilmediğimiz adına performans düşüklüğü denilen sudan sebeplerle işten çıkarılan emekçileriz. Bizler kim miyiz? 7 aylık hamileyken hasta taşımaya verilerek istifaya zorlanan emekçileriz. Şimdi soruyorum; o arkadaşın yerine sizin eşiniz ya da kardeşiniz olsaydı aynı görevi onlara verir miydiniz?” ifadelerine yer verildi.



Mağduriyetlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a duyurmak isteyen grup, açıklamasında “Sayın Isparta Şehir Hastanesi Yetkilileri; bizler kim miyiz? 10 sene Devlet Hastanesi’nde sekreter olarak çalışıp kendiişleri verilmediği için Şehir Hastanesi’ne geçemeyen emekçileriz. Bizler Isparta Şehir Hastanesi mağdurlarıyız. Ve bu mağduriyetimizi sona erdirecek büyüklerimizden yardım bekliyoruz. Eğer 3 ay raporlu arkadaşların yerine çalışan arkadaşlarımızın kadro hakkı varsa bizim 10 seneden fazla bir süre emek verdiğimiz hastanemizin kapandığı tarih 18 Mart 2017 itibariyle çalışan arkadaşlarımızın da en az o arkadaşlarımız kadar kadroya hakkı olduğu inancındayız. Sözlerimize burada son verirken sayın Cumhurbaşkanımız ve diğer devlet büyüklerimizin bize yardımcı olacaklarına inancımız tamdır. Şimdiden hepsine teşekkür ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum