Taşra Kaderiyle Baş Başa

CHP İl Genel Meclis Üyesi Lokman Kumcu , taşradaki insanların kaderiyle baş başa bırakıldığını öne sürdü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2013 14:17
Taşra Kaderiyle Baş Başa

Kumcu, “Beldelerin kapatılmaması için CHP olarak mücadele veriyoruz. Ama köy haline geldiklerinde zaten şu aşamada ekonomik sıkıntı içinde olan Özel İdare’nin buralara hizmet götürmesi mümkün değil. Örneğin Gelendost Yaka beldesi. Buranı bir cm kanalizasyonu yok. Bu beldenin toplanan çevresel evsel atıkları var.

Şimdi Özel İdare bu hizmetler için ne kadar etkili olabilir. Mutlaka ele kısa kalacak. Halka köy statüsüne dönüşmesiyle mahalle statüsü kazanması arasındaki farkı iyi anlatmak gerekiyor. İlçe belediyesine bağlı mahalle olduklarında o zaman belediye hizmetlerinden yararlanabilecekler. Ama köy olduklarında tıkanma söz konusu olacak.

Şimdi 29 belde borcuyla, aracıyla personeliyle Özel İdare’ye devredilecek. Sizin 23.5 milyon değil 233.5 milyon liralık bütçeniz olsa bu işin altından kalkamaz. Anlayacağınız taşradaki insan kaderiyle baş başa bırakılıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.