TBMM Başkanına Böyle Tepki Gösterdiler: Laiklik Adam Olmaktır

TBMM Başkanına Böyle Tepki Gösterdiler: Laiklik Adam Olmaktır

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Nisan 2016 11:41
TBMM Başkanına Böyle Tepki Gösterdiler: Laiklik Adam Olmaktır

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman'ın "Yeni anayasada laiklik tarifi olmamalıdır. Dindar anayasa yapmalıyız" ifadelerine tepki gösteren çeşitli siyasi parti ve dernekler Kaymakkapı Meydnaı'nda bir araya gelerek kitlesel basın açıklaması yaptı.

Aralarında CHP, Vatan Partisi, ADD, Eğitim İş, Eğitim Sen, TGB, Ulusal Eğitim Derneği, TTB gibi çeşitli siyasi parti, dernek ve sendika temsilcilerinin yer aldığı grup, "Laiklik Adam Olmaktır" yazılı pankart açtı.

Grup adına açıklama yapan CHP Isparta İl Başkanı Eyüp Ersoy, "TBMM Başkanı İsmail Kahraman, laikliğin yeni anayasada olmaması ve dindar bir anayasa yapılması gerektiğini söyleyerek, AKP iktidarının asıl hedefinin Cumhuriyet kazanımlarının ve laikliğin ortadan kaldırmak olduğunu itiraf etmiştir" dedi.



Ersoy, "Anayasadan Laikliğin kaldırılmasını istemek ülkenin birliği ve bütünlüğünü bozma amacına hizmet etmektir. Bu söylemin TBMM Başkanından gelmesi ayrıca oldukça düşündürücü ve kaygı vericidir.Ama unutulmamalıdır ki Laiklik ilkesi, Anayasamıza şeriata, hanedanlığa, gericiliğe, yobazlığa karşı büyük mücadelelerle 400.000 den fazla şehit ve yaklaşık bir milyon gazimizin kanı ile yazılmıştır. Bunu değiştirmek veya kaldırmak cüretinde bulunacakların bu hesabı vermeden bunu asla gerçekleştiremeyeceklerini de bilmeleri gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Açıklama sırasında grup sık sık "Türkiye Laiktir, Laik Kalacak", "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganları attı.








HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum