TBMM'de Kapalı Oturumda Kavga

TBMM Genel Kurulunda, terör konusundaki genel görüşme için kapalı oturuma geçildi. Oturum sırasında ve verilen arada CHP'li Muharrem İnce ve BDP'li Sırrı Sakık tartıştı.BDP'li Sakık, tartıştığı CHP’li milletvekillerini dışarı çağırdı, CHP'li İnce’nin üzer

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ekim 2011 17:31
TBMM'de Kapalı Oturumda Kavga

TBMM Genel Kurulu, Ak Parti, CHP, MHP ve BDP'nin terör konusunda verdiği genel görüşme önergelerinin öngörüşmeleri için kapalı oturama geçti.

Meclis Genel Kurulu terörle ilgili Genel Görüşme öncesi ön görüşme için saat 14.00’te toplandı. Ak Parti, CHP, MHP ve BDP’nin verdiği genel görüşme önergelerinin birleştirilerek görüşülmesi kabul edildi. Ancak CHP ve MHP kapalı oturum yapılmasına karşı çıktı. Bu arada CHP sıralarından “Köstebek nerede” sesleri yükseldi.

Genel görüşmenin ön görüşmesinin kapalı yapılmasına karşı çıkan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, görüşmelerin açık yapılmasını istedi. Oturumun açık yapılmasını talep eden CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de, “Başbakan burada yok. Türkiye kan ağlıyor Sayın Başbakan nerede? Sayın Başbakan bilgi vermeli, Meclis’i ciddiye almalı. Hükümet burada kapalı oturum yaptığında yeni bilgiler yapacaksa kapalı oturum olur ama milletimiz yasak savma işlerden, ‘kanı yerde kalmayacak’ söylemlerini duymak istemiyor. Eğer burada konuşulanlar özel temsilci aracılığıyla Oslo’dan Kandil’e ulaştırılacaksa bunu milletimiz de duysun, neden 10 yıl bekleyelim. İsrail bir askeri için bin Filistinliyi serbest bırakıyorsa bu memleketin 25 tane gariban çocuğunu al bayraklarla toprağa gömerken parlamento burada olmalıdır. Herkes şunu bilsin ki Beşir Atalay’ı o kürsüden konuşturmayacaktır” dedi.

SALONDA TANSİYON YÜKSELDİ, VEKİLLER SIRA KAPAKLARINA VURDU
İnce’nin bu sözleri tansiyonu yükseltti. Ak Parti milletvekilleri sıralara vurarak tepki gösterdi. CHP sıralarından ise alkışla karşılık geldi.
İnce’nin konuşmasının ardından Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli söz aldı. Canikli kapalı oturum istedi. Canikli konuşurken CHPsıralarından “Başbakan nerede” sesleri yükseldi. İnce’nin “Milletten gizleyecek bir şeyimiz yok, Başbakan nerede” şeklinde sözleri salonda tansiyonu yükseltti. Ak Parti milletvekilleri sıra kapaklarına vurarak tepki gösterdi. Bu arada CHP’li İnce “Başbakan buraya gelecek” diye yüksek sesle bağırdı. İnce, “Sorumluluk Başbakan’ındır. Başbakan gelecek bu Meclis’e hesap verecek. Millet her şeyi duysun” deyince AK Partili milletvekilleri ayağa kalktı. Tartışmalar üzerine oturuma 10 dakika ara verildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.