Tecrübelerini Öğrencilerle Paylaştılar

Tecrübelerini Öğrencilerle Paylaştılar

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Aralık 2015 17:13
Tecrübelerini Öğrencilerle Paylaştılar

SDÜ Öğrenci Konseyinin ‘Tecrübe Paylaşımları’ adı altında yaptığı ev buluşmalarında iş dünyası ve üniversite biraraya geldi.

Öğrenci Konseyi ekibinin ev sahipliğini yaptığı buluşmaya, İŞKUR Müdürü Hüseyin Ergin, ITSO Başkanı Şükrü Başdegirmen, Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya, Teknoloji fakültesi Dekanı Prof.Dr. Reşat Selbaş, dekan yardımcıları Cengiz Özel ve Ahmet Kabul katıldı.

Devletin son yıllarda gençlere verdiği destekleri anlatan İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin “Bu davet hem gençlerle buluşmak ve hem de geniş perspektiflerden bakan insanlarla birayaya gelmemizi sağladı. Gençlerimizin kendi alanlarında başarılı olmaları ve bunu sürdürülebilir hale getirmeleri çok önemli. Artık İŞKUR çalışmaları kapsamında, Gençlerimiz hem gelir elde edebilecek hem de bir meslekte deneyim kazanarak mezuniyet sonrasında daha kolay iş bulabileceklerdir Ayrıca mezun olan gençlerimiz için de istihdam programlarımız bulunmaktadır. Gençlerimiz kendi işlerini kurmak ve sosyal/teknik faaliyetler gerçekleştirmek için Gençlik ve ve Spor Bakanlığı , Teknoloji Bakanlığı , desteklerine başvurabilir girişimci yönlerini ortaya çıkarabilirler “ dedi.

ITSO başkanı Şükrü Başdeğirmen ise, “Öğrenci Konseyinin daveti üzerine katıldığımız bu yemekte, öğrenci arkadaşlarımızla biraraya gelerek, isteklerini ve önerilerini dinledik. Isparta gibi yaşayan ve dinamik bir şekilde büyüyen bir şehrin, bu gençler gibi bilime ve teknolojiye önem veren, özgüveni yüksek bireylere ihtiyacı var. Bu buluşmada sıkça bahsettiğim gibi ,İş dünyasında gençlerin ayakta kalabilmesi için bu niteliklerin yanına İngilizce gibi ikinci ve üçüncü bir dilde eklemeleri gerekmektedir. Böyle bir güzel buluşmayla biraraya gelmemizi sağlayan Öğrenci konseyine bu güzel davetinden dolayı teşekkür ederiz, yapılacak çalışmalar hususunda da daima desteklerimiz sizinledir.” İfadelerini kullandı.

Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Reşat Selbaş “Gençlerimiz, iş dünyası ve üniversiteler, biraraya gelebilmeli, eski-yeni kuşakların bilgi ve deneyim paylaşabileceği ortamlar oluşturulmalı, hedeflerimize ulaşabilmemiz için çok önemli. Bu buluşma ile öğrenci arkadaşlarımız ile biraraya geldik ve çok memnun olduk. “dedi.

Konsey başkan vekili Ferdi Alakuş” Bizleri kırmayıp evimize böyle güzel buluşmaya gelen değerli başkanımız ve başkan yardımcımız dekan ve dekan yardımcılarımız ve il müdürümüz e canı gönülden ekibim ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Bizler gençlik olarak boşa zaman kaybetmemek için tecrübe paylaşımı altında bizlerden yaşça büyük ve senelerden beri işdünyası içinde bulunup, yaşadığı yıllarla çok pahalıya tecrübe etmiş büyüklerimiz le bir araya gelip sohbet etmek bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Aklımızdaki tüm soruları sorarak, onlarında öğrencilik anılarını dinledik . Bu buluşmayla daha da şehir ve üniversiteyi bir araya getirme anlamında yürüttüğümüz bu çalışmaların artarak devam edeceğini belirtmek istiyor ve öğrenci konseyi olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağımızı duyurmak istiyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.