TED Isparta Koleji Ortaokulunda LGS Başarısının Sırları?

TED Isparta Koleji Ortaokulunda LGS Başarısının Sırları?

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Temmuz 2019 09:10
TED Isparta Koleji Ortaokulunda LGS Başarısının Sırları?

Geçen yıl ve önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimizin LGS başarılarını tüm derslerde ilimizde ve Türkiye genelinde ortalamanın çok üstüne çıkardılar. 4 yıl boyunca tüm öğretmenimiz birebir ve grup halinde ders tekrarı, soru çözüm saatleri uygulayarak öğrencilerimizin konu eksiklerini tamamladılar.

Öğrenciyi odağa alarak; öğretmen, PDR uzmanı, ölçme değerlendirme uzmanı ve velilerimiz, idare ile işbirliği içerisinde çalıştık. Tüm paydaşlar düzenli toplantılar ile sürece dahil edilerek programlar birlikte tasarlandı. Tüm bu çalışmalar LGS’de başarıyı getirdi.

AĞUSTOS-ŞUBAT-MAYIS YOĞUNLAŞTIRILMIŞ LGS KAMPLARI
TED Isparta Koleji olarak LGS çalışmalarımıza 7.sınıfın bitimi ile öğrencilerimizin detaylı olarak tüm derslerden durum tespitleri yaparak başladık. LGS kamplarımız her hafta sonu ve yarıyıl tatilinde yoğunlaştırılmış şekilde devam etti. LGS’ye bir ay kala yoğunlaştırılmış son ve en önemli kampımızı yaptık. Bu kampta ders tekrarları, soru çözüm saatleri, deneme sınavları, sanat, kültür ve spor etkinlikleri ile zenginleştirilmiş öğrenme ortamları hazırlandı. Bu şekilde öğrencilerimizi LGS’ye hazırladık.

YABANCI DİL EĞİTİMİNE ARA VERMEDİK
TED okulları olarak; Yabancı dil eğitiminde, 8.sınıf sonunda ulaşılması hedeflenen B1 seviyesine öğrencilerimizi ulaştırmak için yabancı ve Türk öğretmenlerimiz liderliğinde yoğunlaştırılmış İngilizce programı uyguluyoruz. Bu hedefe ulaşmak için haftada 10 saat olan İngilizce dersinin 4 saatini LGS çalışmalarına ayırdık, kalan 6 saatte ise TED Okulları İngilizce Öğretim Programı doğrultusunda derslerimizi işledik.

ÖĞRENCİLERİMİZİN % 50’Sİ TED ISPARTA KOLEJİ LİSESİNİ BURSLU KAZANDI. BİZ GÜÇLÜ BİR AİLEYİZ!

LGS’de başarılı olan ve derece yapan öğrencilerimiz TED ailesinden kopmadı. 8.sınıf öğrencilerimiz LGS’den aldıkları yüksek puanlarla burs hakkı kazandılar ve TED Isparta Koleji Özel Lisesini tercih ettiler!

LGS ÇALIŞMALARIMIZI SOSYAL ETKİNLİKLER İLE DESTEKLEDİK!
Sosyal faaliyetleri çok zengin olan bir okuluz. Sosyal faaliyetler öğrencilerimizin akademik öğrenmelerini kolaylaştırıyor!
Sosyal etkinlikler, öğrencilerimizin üst düzey düşünme becerilerini, öğrenme motivasyonlarını ve akademik performanslarını olumlu etkiledi. Bunu LGS sonuçlarında net bir şekilde gördük. Çünkü zamanlarının çoğunu okul ortamında geçiren çocuklarımız için sağlanan ders dışı etkinlikler, onların kendilerini daha az stresli hissetmelerini sağladı. Böylece, kendilerini daha iyi hissederek okulda daha fazla öğrenmeye istekli ve hazır oldular.

HER ÖĞRENCİ İÇİN BAŞARIYA GİDEN YOL FARKLIDIR
Her bireyin kendine özgü bir öğrenme stili var. Okulumuz PDR birimleri öğrencilerimizin öğrenme stillerindeki bireysel farklılıkları yapmış olduğu testler ile belirler ve bunu ders öğretmenleri ile paylaşır, böylece öğretmenlerimiz ve ölçme değerlendirme uzmanımız öğrencilerimizdeki farklılıkları dikkate alarak her öğrenci için özel olan bireysel çalışma programları yapar. Ayrıca konu takibi yapar ve konu eksikleri varsa bireysel ve grup etütleri planlayarak konu eksiklerini tamamlar.

TÜRKİYE GENELİNDE ÖĞRENCİLERİN LİSEYE VE ÜNİVERSİTE’YE GİRİŞ SINAVLARINDA EN BAŞARISIZ OLDUĞU DERS MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ, TED ISPARTA KOLEJİ’İNDE EN BAŞARILI DERSLER FEN VE MATEMATİK!

Okulumuzun fiziki yapısı, ortamı ve donanımıyla öğrencilerimize en ideal öğrenme ortamı sağlıyoruz. Derslerimizi sadece sınıflarda değil fen laboratuvarlarında ve atölyelerde zengin öğrenme ortamları hazırlayarak işliyoruz.

Çocuklarımız okulumuz da High Touch High Tech programlarıyla bilimin sıra dışı dünyasını eğlenerek, deneyimleyerek yaşıyorlar. Böylece anasınıfından itibaren çocuklarımız doğa ve bilimi yaşayarak tecrübe ederek öğreniyor; sorgulayan, paylaşımcı ve özgür düşünme yeteneğine sahip birer birey olarak okulumuzdan mezun oluyorlar.

Bu yıl öğrencilerimiz Türk Beyin Takımının Türkiye genelinde düzenlemiş olduğu Beyin Olimpiyatlarında dereceye girerek okulumuzu başarı ile temsil ettiler. Matematiksel düşünme becerisi sadece matematik dersinde geliştirilir demek öğrenciyi sınırlamaktır. Satranç ve akıl oyunları strateji ve hesaplamalara dayanması sebebiyle mantıksal-matematiksel zeka ile yakından ilişkili bu yüzden öğrencilerimiz okulumuzda anasınıfından itibaren bu dersleri görüyor. Yani LGS başarımız aslında bir birikimin sonucudur.

ÖĞRENCİLERİMİZ HANGİ MESLEĞİ SEÇERLERSE SEÇSİNLER BİLDİKLERİ YABANCI DİL DÜZEYLERİ İLE FARK YARATACAKLARDIR.
Okulumuzda anasınıfından itibaren etkili bir yabancı dil eğitimi verilmekte ve uluslararası geçerliliği olan sertifikalarla da (Toefl-Cambridge)öğrendikleri belgelendirilmektedir. Ortaokul 5.sınıfta öğrencilerimiz 16 saat İngilizce ve 4 saat Almanca eğitimi ile dil düzeylerini geliştirir ve pekiştirirler. Öğrendikleri İngilizce ve Almanca sayesinde farklı insan ve kültürler ile iletişime geçerek onların kültürlerini yakından tanıma fırsatı bulurlar. Böylelikle öğrencilerimizin her konuya evrensel bakabilmesini ve son dönemde daha da önem kazanan kültürel zekasının gelişimine katkı sağlar.

Son olarak OKUL İKLİMİ ve önemini vurgulamak istiyorum.
Eğitimde başarının sırrı kesinlikle okuldaki iklimdir. Yani, okulların; öğrenciler, ebeveynler, öğretmenler ve yöneticiler açısından nasıl algılandığıdır. Okul yalnızca bilgi aktarımının amaçlandığı yer değildir, sadece sınava hazırlama merkezi değildir.

En iyi okul, öğrencinin kendisini mutlu, rahat bir ortamda hissettiği okuldur. Bu durum da öğrenciler yaratıcılıklarını sergileme fırsatı bulur. Öğrencilerin kendilerini gerçekleştirdikleri, takım çalışmasına yönlendirildikleri, öğrenmeye etkin katılım gösterdikleri, saygı gördükleri ortamlarda daha başarılı oldukları biliniyor.

Bu durum öğrencilerin yalnızca akademik başarısını artırmıyor; aynı zamanda toplumsal yaşamda daha verimli bireyler haline gelmesini sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.