TED Isparta Koleji TEMA İçin Bir Araya Geldi

TED Isparta Koleji TEMA İçin Bir Araya Geldi

Yayınlanma:
TED Isparta Koleji TEMA İçin Bir Araya Geldi

Disiplinler eğitiminin gerekliliğine verdiği önemle dikkat çeken TED Isparta Koleji TEMA için bir araya geldi. Düzenlenen etkinliklerde çocuklara doğa sorunları ve çözümleri hakkında değerlendirmeler yapıldı. 

TED Isparta Koleji’nden konuyla ilgili yapılan bilgilendirmede; “Disiplinler eğitimin gerekliliğine her zaman inanan okulumuz birimleri, bu kez de TEMA için bir araya geldi. Bu bağlamda okulumuz Sosyal Bilgiler öğretmeni Pınar Tekçeli ülkemizde yaşanan doğal sorunların ve bu sorunların çözümlerini bir başlangıç noktası olarak ele alıp bu konuyu bir de çocuk gözüyle irdelemeyi sağladı.

Anaokulumuzun Yeşil Sınıf öğrencileri, Minik TEMA Gönüllüleri olarak doğa ve onu ayakta tutan ağaçlar hakkında Proje Tabanlı Öğrenmeyi esas alan etkinlikler yaptı. Bu çalışmada amaç Yeşil Sınıfı öğretmeni Elvan Şen ve okulumuz Sosyal Bilgiler öğretmeni ile çocuklarımızın problem karşısında karar verme, zaman akışı şema hazırlama (geçmişten günümüze doğal çevre) proje çalışmalarını aşamalandırma, değerlendirme ve çözüme yönelik varsayımlarda bulunmasını sağlamaktı.

Projenin ilk aşamasında Minik TEMA Gönüllülerine, ‘’Doğa ve Biz’’ adlı video izletildi. Öğrenciler videoda yer alan kavramların anlamlarını beyin fırtınası yaparak buldular.

İkinci aşamasında görseldeki olayları olumlu ve olumsuz olarak gruplandırdılar.

Üçüncü aşamada ‘’Siz olsaydınız böyle güzel bir doğada kendinizi nasıl hissederdiniz?’’ sorusuna düşün-bul etkinliği kapsamında cevap aradılar.

Etkinliğin dördüncü aşamasında her bir öğrenci kendi TEMA yaprağını oluşturdu ve İşbirlikçi Yaklaşıma dayanarak grup üyeleri grubun bir bütün olduğunu ve grup başarısında her üyenin birer sorumluluk taşıdığını kanıtlamak amacı ile renkli bir TEMA ağacı oluşturdular.

Beşinci ve son aşamada ‘’Ağaca Övgü’’ adlı şarkıyla çoklu zekayı kullanan öğrenciler sözel, ritmik, görsel ve uzamsal zekalarını ortaya koyarak etkinliği tamamladılar. 

Ülkemizde yaşanan çevresel sorunlara karşı farkındalık yaratan okulumuz öğretmen ve öğrencileri Aşık Veysel’in ‘’Orman yurdun öz evladı ormansız yok dünya tadı’’ felsefesiyle etkinliği tamamladılar” denildi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.