Ted Koleji Öğretmenlerine Seminer

Isparta TED Koleji tarafından bünyesinde görev yapan öğretmenlere “İşbirliğine Dayalı Öğrenme” konulu seminer düzenlendi.

Yayınlanma:
Ted Koleji Öğretmenlerine Seminer

Konuşmacı olarak Muğla Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç.Dr. Kevser Baykara Özaydınlık’ın katıldığı semineri, TED Isparta Koleji Öğretmen Kadrosundaki yaklaşık 60 kişilik bir grup izledi.

1920’li yıllardan beri üzerinde çalışılan, yıllarca üzerinde çeşitli araştırmalar yapılan ve günümüzde yapılandırmacı anlayış ve etkin öğrenmenin etkisiyle daha fazla dikkati çeken bir yaklaşım halini alan “İşbirliğine Dayalı Öğrenme” konulu seminer, ilgi ile izlendi.

Yrd. Doç.Dr. Kevser Baykara Özaydınlık, yaptığı sunumda, öncelikle “İşbirliğine Dayalı Öğrenme” nin anlamını ve önemini açıkladı. “İşbirliğine Dayalı Öğrenme” nin, ortak öğrenme amaçlarını gerçekleştirmek üzere öğrencilerin küçük gruplar ve işbirliği halinde çalışmasına dayanan bir öğretim yaklaşımı olduğunu ve özellikle öğrencilere, akademik başarıları yanında pek çok duyuşsal özellikleri kazandırmada etkili olduğunu ifade eden Özaydınlık, bu yöntemin, geleneksel grup çalışmalarından çok farklı özellikler taşıdığını vurguladı.

Yaklaşımın, sınıf içi örneklerinin izlenmesi ile devam eden seminer farklı öğrenme tekniklerinin açıklanması ile devam etti. Çalışma sonunda “etkin öğrenme teknikleri” konulu materyalin kullanıldığı “Birleştirme” tekniği tüm öğretmenlerin katılımıyla uygulanarak sonuçları tartışıldı.
TED Isparta Koleji Genel Koordinatörü ve Özel Lisesi Müdürü Hayrettin BİLGE; artık sınıflarımızda öğretmenlerimiz geleneksel öğrenme yöntemlerinin yerine işbirliğine dayalı öğrenme yöntemlerini kullanarak kalıcı öğrenmeyi sağlamışlardır. Bizler TED Isparta Koleji olarak öğretmenlerimizi dünyadaki sürekli yenilenen eğitim tekniklerini uzman hocalar sayesinde seminerler düzenleyerek güncelliyoruz dedi.. Bizlere bu seminerde konuşmacı olarak öğretmenlerimiz ile buluşturan okulumuz Ettaş Şirketine ve Türk Eğitim Derneğine teşekkür ediyorum dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.