TED Krizi Aşıldı

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu açıkladı: Üniversiteye ait yeri TED Koleji'ne satacağız. Şevket Demirel beyle görüştük, mutabıkız...

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Temmuz 2013 20:20
TED Krizi Aşıldı

Isparta Koleji'nin boşaltılmasını istediği satışı için imar değişikliği girişimde bulunduğu 8 bin m2'lik eğitim sahası, içerisindeki kiracısına satılıyor. SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, TED Koleji'nin yerinin ETTAŞ Ltd. Şti'ne satılacağını, bu konuda Şevket Demirel'le de görüştüklerini açıkladı.

Süleyman Demirel Üniversitesi ile TED Koleji Isparta Koleji kurucu şirketi ETTAŞ Ltd. Şti. arasındaki kriz tatlıya bağlanıyor. SDÜ Rektörlüğü'nün boşaltılmasını istediği, eğitim sahasından konut alanına alınarak yüksek bedelle satışını yapmak için Belediye Meclisi nezdinde girişimde bulunduğu eğitim kampüsünde sürpriz bir gelişme yaşandı.

TED Koleji'nin inşa edildiği üniversiteye ait 8 bin m2'lik eğitim alanının ETTAŞ Ltd. Şti'ye satılacağını bizzat SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu açıkladı.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, yeni fakülte binaları ve akademik yatırımlar yapmak için maddi kaynağa ihtiyaç olduğunu söyledi. TED Koleji'nin kiralık olarak bulunduğu eğitim sahasının satışını finans kaynağı oluşturmak için satmayı düşündüklerini anlatan İbicioğlu, "eski Sümerbank Caddesi üzerindeki 8 bin m2'lik eğitim alanımızı TED Koleji'ne satıyoruz. Bu konuda değerli İşadamı Şevket Demirel ile görüştük. Kendisi de olumlu yaklaştı. İnşallah bu satışı gerçekleştirerek hem finansal bir kaynak oluşturacağız hem de TED Koleji yerinde kalmış olacak" diye konuştu.

TED Koleji kurucu ve işletmeci şirketi Ettaş Ltd. Şti. üniversite yönetiminin boşaltılması yönündeki tebligatları sonrasında yer arayışına girmiş ve aradığı yeri bulmuştu.

Orma A.Ş bölgesinden uygun yer bulan Ettaş Ltd. Şti, Belediye Meclisi'ne başvurup, arsanın eğitim alanına alınmasını sağlanmıştı.

Hatırlanacağı üzere SDÜ Rektörlüğü, yıllık 4 bin TL kira ödeyen ETTAŞ Ltd. Şti'den eğitim alanının boşaltılması için tebligatta bulunmuş, Belediye Meclisi'nden de eğitim alanının konut alanına alınmasını istemişti.

Ancak Belediye Meclisi, SDÜ Rektörlüğü'nün bu talebini reddetmişti

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum