TEDAŞ Uyardı…Dolandırıcılara Dikkat!

Kendilerini Tedaş, Elektrik Etüd İdaresi veya Elektrik Piyasası Denetleme Kurumu yetkilileri gibi tanıtarak vatandaşlardan kredi kartı bilgilerini öğrenip dolandırıcılık yapıldığı ihbarları nedeniyle uyarı yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ocak 2013 15:40
TEDAŞ Uyardı…Dolandırıcılara Dikkat!

Vatandaşları telefonla arayarak kendilerini TEDAŞ, Elektrik Etüd idaresi veya EPDK görevlisi olarak tanıtan dolandırıcıların, elektrik tasarruf cihazlarının kullanımının zorunlu hale geldiği ve ev ile işyerlerine takılması gerektiği, bunun karşılığında ise belli bir miktar paranın kendilerine ödenmesi gerektiğini söyledikleri belirtildi. Ödemenin kredi kartı ile de yapılabileceğini söyleyen dolandırıcılar, telefonla vatandaştan kredi kartı numaralarını ele geçiriyor.

TEDAŞ İl Müdürü Niyazi Kıvılcım, abonelerinin zaman zaman bu tür dolandırıcılık olaylarına maruz kaldıklarını belirterek aboneleri dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı.

Kıvılcım," Kurumumuz tarafından hiçbir zaman abonelerin aranarak elektrik tasarruf cihazı vb. cihazların tanıtımı veya reklamının yapılamayacağının bilinmesini isteriz. Abonelerinden bu tür aramalara itibar etmemelerini, böyle bir durumda ivedilikle Emniyet yetkililerinin bilgilendirilmesinin gerektiği konusunda uyarıyoruz" dedi.

YÜZDE 40 TASARRUF MÜMKÜN DEĞİL
Öte yandan, son günlerde adı sıkça gündemde olan Elektrik tasarruf cihazlarının iddia edildiği gibi yüzde 30-40 oralarında tasarruf yapmasının mümkün olmadığı belirtildi.

Uzmanlara gör, açığa çıkan kayıp enerjinin en aza indirilmesi mantığıyla çalışan bu cihazların tesisata ayrıca takılmasına gerek yok, çünkü ev ve işyerlerinde kullanılan bir çok elektrikli cihazın iç yapısında bu sistem zaten kullanılıyor. Hatta bu cihazın kullanılması kendisinin de tüketeceği elektrikten dolayı faturaları aksine şişirebiliyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.