TEDAŞ'tan Elektrik Kesintisi Açıklaması

TEDAŞ'tan Elektrik Kesintileri ile ilgili açıklama geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Ocak 2012 16:26
TEDAŞ'tan Elektrik Kesintisi Açıklaması

Isparta Trafo Merkezinin çıkışında yer altı kablolarının yanmış olmasından dolayı elektriklerinin kesildiği belirlenmiştir.

Bilindiği üzere 06,01,2012 Cuma günü öğleden sonra ilimizin bir bölümüne bir süre elektrik verilememiştir. Konuyla ilgili olarak yetkilerde alınan bilgiye göre Tedaş ,İl Merkezine Kuleönü ile Isparta trafo merkezlerinden enerji sağlanmaktadır.

Kuleönü Trafo merkezinin eski ve ekonomik ömrünü doldurmasından dolayı yeniden yapılması için T.E.İ.A.Ş tarafından çalışma başlatılmıştır. Bu nedenle 50 MVA gücündeki trafonun yerine 25 MVA mobil trafo konuşlandırılarak talebin bir kısmı buradan karşılanmaktadır. Yani Kuleönü trafo merkezindeki yükün yarısından fazlası mecburen Isparta Trafo Merkezine aktarılmıştır.

Bu geçici sürede kapasitesinin üzerinde yükleme yapılmak zorunda kalınan Isparta Trafo Merkezi ve şehir merkezine enerji sağlayan hatta ;06,01,2012 Cuma günü gece saat 01:30 civarında meydana gelen arıza sonucu Çünür (kısmi), Anadolu (kısmi), Karaağaç, İstiklal, Sanayi Mahalleleri, Yeni Sanayi Sitesi, Gül Petek Sanayi Sitesi, Eğirdir ve Sav yolu üzerindeki bazı yerleşim yerleri ile merkeze bağlı 4 köyde elektrikler kesilmiştir. Yapılan çalışmalarda Isparta Trafo Merkezinin çıkışında bu yerleşim yerlerini besleyen çıkış yer altı kablolarının yanmış olmasından dolayı elektriklerinin kesildiği belirlenmiştir.

Söz konusu yerleşim yerlerindeki abonelerin daha fazla enerjisiz kalmaması için başka bir çıkış üzerinden (Fatih ve Anadolu Mahalleleri ile Mehmet Tönge'nin beslendiği çıkışta) enerji verilmesi sağlanmıştır. Ancak öğle saatlerinde Saat 12.00 civarında yapılan kontrolde bu çıkışa ait kablolarında aşırı ısındığı ve daha büyük bir arızaya sebebiyet vereceği belirlenmiş Saat 13.30 civarında hattaki arızaya müdahale edilmiştir.

Havaların soğuması ile abonelerin aşırı tüketim yapmasına bağlı olarak söz konusu kablolardaki aşırı ısınmalar, kablolara zarar verdiğinin belirlenmesi üzerine elektrikler kesilerek yanan kabloların onarılması ancak Saat 18:00 civarında tamamlanabilmiştir. Bu saatten itibaren elektriksiz olan bölgeye yeniden elektrik verilmiştir. Söz konusu çalışmalar sebebiyle bir süreliğine bazı mahallerde elektrik kesintileri meydana gelmiştir.

Ayrıca ilimizde 2 gündür etkili olan fırtınanın da bazı abonelerde meydana gelen arızaların onarılmasında çalışmaları zaman zaman aksattığı ifade edilmiştir. 07.01.2012 cumartesi günüde meydana gelen rüzgar ve yağış nedeniyle; Bazı abonelerin kendi şebekelerinde arızalar meydana gelmiş sağlanan takviye ekiplerle arızalara kısa sürede müdahale edilerek abonelere yeniden enerji verilmiştir.

Çalışmaları yerinde inceleyen Tedaş İl Müdürü Niyazi KIVILCIM , T.E.İ.A.Ş 'ın Kuleönü Trafo Merkezini yenileme çalışmasının 1 yıl kadar süreceğini ve yine Isparta Şehir Merkezinde birçok mahallede hatların yeraltına alınma çalışmalarının olduğu ve çalışmalarda güvenlik nedeniyle zaman zaman programlı kesintiler olabileceğini belirtti. Kıvılcım; aynı zamanda bu süreçte zaman zaman enerji kesintilerinin yaşanabileceğini belirterek, her geçen gün enerjiye olan talebin katlanarak arttığı bir süreçten geçildiği ve tesis yenilemelerinin kaçınılmaz olduğu, zaman zaman kısa süreli kesintilerin yaşanabileceğini belirterek halkımızın konuyu anlayışla karşılamalarını, zira eldeki mevcut imkanlarını tamamen kullanarak abonelerin mağdur edilmemesi için Tedaş'ın tüm çalışanlarının büyük bir çaba sarfettiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum