Tedavi Sürecinde Aile Büyük Önem Taşıyor

Tedavi Sürecinde Aile Büyük Önem Taşıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ağustos 2015 19:07
Tedavi Sürecinde Aile Büyük Önem Taşıyor

KANSEV Derneği Başkanı Cemaliye Bardakçı, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret ederek, Başkan Günaydın’a derneklerine büro teminlerinden dolayı teşekkür etti.

Dernek faaliyetleri hakkında bilgiler aktaran Bardakçı, zorlu süreç içerisinde hasta eşlerinin evlerini terk etmelerinden dolayı yakındı. Başkan Günaydın da, derneğe her zaman maddi ve manevi olarak yardımcı olmaya devam edeceklerini söyleyerek, “Eşler hastalıkta ve sağlıkta birbirlerine destek olmalıdırlar. Bu tip haberler beni derinden üzmektedir” dedi.

Isparta Belediyesi bir süre önce KANSEV Derneği’ne büro temininde bulunmuştu. Bundan dolayı Dernek Başkanı Cemaliye Bardakçı, teşekkür amacıyla Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a bir ziyarette bulundu. Belediye ve Başkan Günaydın’ın her zaman yanlarında olduklarını ve bundan dolayı minnettar olduklarını kaydeden Bardakçı, Isparta’daki kanser olaylarına dikkat çekti. Kanserle tedavinin zor bir süreç olduğunu ve bu süreçte özellikle erkeklerin eşlerini terk ettiklerinden yakınan Bardarçı, bayanların çocuklarıyla yalnız kaldıklarını ve bunun da tedaviyi etkilediğine dikkat çekti. Dernek olarak maddi durumları iyi olmayan ve kemoterapi alamayan hastalara sahip çıktıklarını, konaklamalarına kadar yardımcı olmaya çalıştıklarını anlatan KANSEV Başkanı Cemaliye Bardakçı, “Hastalarımızın tedavi sürecinde tam bir desteğe ve morale ihtiyaçları var. Hastaların tam desteğe ihtiyaçları olduğu anda eşleri tarafından bırakılıyorlar. Hastalığın tedavisinde eş, aile ve çocuklar hem psikolojik hem de moral açısından çok önemli” şeklinde konuştu.

Toplumda üzüntülü olaylarla karşılaştıklarını belirten Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, KANSEV’e belediye olarak yardımcı olmayı vazife olarak gördüklerini belirtti. Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getiren Günaydın, aile kurmanın manasının hastalıkta ve sağlıkta eşlerin birbirlerine destek olmalarından geçtiğini aktardı. Kanserin tedavisinin zor bir hastalık olduğuna dikkat çeken Başkan Günaydın, “Bu tedavi sürecinde aile daha da önem taşıyor. Eşlerin bu noktada birbirlerini terk etmelerini esefle karşılıyorum. Belediye olarak hastalarımızın maddi ve manevi her zaman yanlarındayız. Isparta Belediyesi hastalarımızın arkasındadır. Sağlık Müdürlüğümüzü de görevlendiriyorum ve her zaman sizinle irtibat halinde olacaklar. Belediye olarak bizlerde hastalarımıza maddi yardımlarda bugüne kadar bulunduk, bundan sonrada bulunacağız. Bu tip yardımlar her zaman yapılmasına karşın hiçbir zaman bu yardımlar kişinin rencide olmaması açısından kamuoyuyla paylaşılmamıştır ve gizli tutulmuştur. Hastalarımızda bu konuda içlerini rahat tutsunlar. İnsanlarımızın sağlıklı olmaları dilekleriyle yapmış olduğunuz bu ziyaretten dolayı tekrar teşekkürlerimi sunarım” görüşlerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.