Tehlike Saçıyor

Tehlike Saçıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Eylül 2016 16:38
Tehlike Saçıyor

Yalvaç'ta yeni hastane binası yapıldığı için boşaltılan eski Doğumevi ve Çocuk Hastanesi binasının bakımsız hali, vatandaşları hem korkutuyor hem de tepkisine neden oluyor.

Yalvaç Belediyesi tarafından huzurevi olarak inşa edilen ancak 1997 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından kiralanarak Doğumevi ve Çocuk Hastanesi olarak kullanılan 5 katlı bina, 2014 yılında yeni hastane binası yapılınca boşaltılarak belediyeye devredildi. Deprem testlerinden geçemeyen 3 bin 54 metrekarelik alan üzerine inşa edilen binanın kapısına kilit vuruldu. 2 yıldır kullanılmayan bina, bakımsızlık nedeniyle tehlike saçıyor. Pencere ve kapı camları kırılan yapının, alkol ve uçucu madde bağımlılarının mekanı olduğunu iddia eden vatandaşlar, çözüm istedi.

Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, Fatih Mahallesi'ndeki binanın Sağlık Bakanlığı tarafından kendilerine devredildiğini hatırlattı. Binayı kullanmak için çok sayıda proje ürettiklerini, çağrı merkezi, yüksekokul, huzurevi gibi alternatiflerin de gündeme geldiğini aktaran Başkan Tütüncü, "Depreme dayanıklılık testi olumsuz gelince tüm planlarımızı askıya aldık. Şu an ne yapacağımıza karar veremedik. Ancak binayı o şekilde bırakmayacağız ve değerlendireceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.