‘Tek amacı iktidarın nimetlerinden faydalanmak’

‘Tek amacı iktidarın nimetlerinden faydalanmak’

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ocak 2016 12:00
‘Tek amacı iktidarın nimetlerinden faydalanmak’

Şarkikaraağaç Belediye Başkanı İsa Çarkacı’nın Ak Parti saflarına katılması kesinleşirken, BBP İl Başkanı Şener Taşören’den cevap geldi: 2014 seçimleri boyunca Çarkacı’ya yardım eden teşkilatı yarı yolda bırakmamalıydı.

Isparta'nın Şarkikarağaç İlçesi'nde 2014 Yerel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) Belediye Başkan adayı gösterilmeyen ve ardından aday gösterildiği Büyük Birlik Partisi'nden (BBP) Belediye Başkanı seçilen İsa Çarkacı’nın Ak Parti’ye geçmesinin kesinleşmesinin ardından bir açıklama yapan BBP İl Başkanı Şener Taşören, Çarkacı’nın tek amacının iktidarın nimetlerinden faydalanmak olduğunu belirtti.

‘HATA YAPTIĞINI BELİRTMİŞ’
Ak Parti’ye geçme kararını İl ve ilçe teşkilatlarına danışmadan aldığını söyleyen BBP İl Başkanı Şener Taşören “Şarkikarağaç Belediye Başkanı İsa Çarkacı, hata yaptığı ve bu hatanın telafisi için Ak Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’e giderek Ak Parti’ye geçmek istediğini söylemiş. Şarkikaraağaç’a yardım etmek istediğini belirtmiş ancak muhalefet partisinden olduğu için projelerinin bakanlıklarda engellendiğini söylemiş” diye konuştu.

‘KARARINA SAYGI DUYUYORUZ’
Konuşmasını şu şekilde sürdüren Taşören “Bildiğiniz gibi 30 Mart 2014 tarihinde yapılan mahalli idareler seçiminde partimizden Şarkikaraağaç İlçesi Belediye Başkanı seçilen İsa Çarkacı ve meclis üyesi Nurettin Selçuk bundan sonraki siyasi hayatlarını AKP’de sürdürmek isteyerek, 21/12/2015 tarihinden itibaren partimizden ayrılmışlardır. Şarkikaraağaç ilçe teşkilatımızdan, diğer meclis üyesi arkadaşımız ve parti üyesi arkadaşlarımızdan hiç birisi sayın belediye başkanımızla AKP’ye geçmemişlerdir ve Belediye Başkanının AKP’ye geçmesini uygun görmemişlerdir. Fakat siyasette bu tür olaylar maalesef yaşanmaktadır. Belediye başkanımız ve meclis üyesi arkadaşımızın almış oldukları bu karara saygı duyarız” ifadelerini kullandı.

‘GEREKLİ FEDAKARLIKLAR YAPILMADI’
"Biz bu makama otururken yakamızdaki rozeti bir kenara bıraktık. Bizim derdimiz öncelikli olarak hizmet etmektir. Şarkikaraağaç'ın hizmet alma noktasında ne gerekiyorsa yapacağını ifade eden Çarkacı’ya cevaben şu ifadelere yer veren Taşören “Büyük Birlik Partisi İl Başkanı olarak şunu da sormak isterim. Belediye Başkanımız İsa Çarkacı AKP’ye geçme kararını basına açıklarken ‘Vatan, Millet ve Devlet için her zaman önde olan insanlardır. Elbette memleket söz konusu olduğunda her türlü fedakarlığı yaparlar’ demiştir. Peki, 2 yılda siz Şarkikararağaç Belediye Başkanı iken şu anda geçtiğiniz partinin yetkilileri ve milletvekilleri neden gerekli fedakarlığı yapmadılar. O zaman memleket söz konusu değil miydi?” dedi.

‘ŞARKİKARAĞAÇ’IN KADERİYLE OYNADILAR’
Taşören “Şarkikaraağaç’ta bundan önceki dönemde hangi partiden belediye başkanı vardı. 2004 yılında Şarkikaraağaç’ın kaderiyle oynayan zihniyet bunlar değil miydi? AKP bundan önceki dönemde de hem yerelde hem genelde iktidar da değil miydi? Neden o zaman Şarkikaraağaç’ın bu hale gelmesine sebep olmuşlar. Devlet hepimizin devletidir. İktidar partisine oy verenlere, kendi partisinden olan belediyelere hizmet vermek, muhalefet partili belediyelere hizmet vermeyecek mantığı yanlıştır. Fakat ne yazık ki burada da her alanda olduğu gibi güçlü biziz herkes bizim yanımızda olmak zorunda mantığı tepeden aşağıya her kademe görülmektedir! Büyük Birlik partisi Isparta İl Başkanlığı olarak bundan sonraki 3 yıllık dönemde Şarkikaraağaç’a yapılacak hizmetlerin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Belediye Başkanımızın sözünün eri olan bir kişi olduğunu çok iyi bilmekteyiz.

Eğer altı ay içinde istediğim projeleri geçirmezlerse, bana yardımcı olmazlarsa AKP’den istifa edeceğim demektedir. Bu sözünün de takipçisi olacağız. Yapmış olduğu iyi hizmetlerde yanında olarak olumlu muhalefetimizi her zaman göstereceğiz. İlçe halkı için faydalı olmayan her türlü hizmetinde karşısında olacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum