Tek İsteği, Eşinin Ayağa Kalkması

Tek İsteği, Eşinin Ayağa Kalkması

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Aralık 2015 16:14
Tek İsteği, Eşinin Ayağa Kalkması

Yalvaç İlçesi'nde 23 yaşındaki Cemal Akteke, 1 yıl önce geçirdiği motosiklet kazasının ardından yatağa bağımlı hale geldi.

Eşinin kök hücre tedavisiyle ayağa kalkabileceğini söyleyen 21 yaşındaki Sevgi Akteke, tedaviyi yaptıracak imkanları olmadığını belirterek, "Ben de herkes gibi eşimle el ele dolaşmak istiyorum" dedi.

Yalvaç'ta oturan Sevgi ve Cemal Akteke, 3 yıl önce evlendi. Düzgün bir iş bulamadıkları için Simav, Antalya ve İstanbul'da yaşamlarını sürdüren çift, bir yıl önce Sevgi Akteke'nin anne ve babasının da oturduğu Yalvaç'a döndü. Burada kiraladıkları bir eve yerleşen çiftten asıl mesleği garsonluk olan Cemal Akteke bir döner salonunda işe başladı. 19 Ocak günü bir siparişi teslim etmek üzere motosikletle verilen adrese doğru yolan çıkan Cemal Akteke, otomobille çarpıştı. Kaskı olmadığı için başından ağır yaralanan Akteke, Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürüldü. Beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Akteke, yaklaşık 6 aylık tedavide iki ayrı beyin ameliyatı geçirdi. Tedaviye rağmen yürüyemez ve konuşamaz hale gelen Akteke, daha sonra taburcu edildi.

SEVİNCİ KISA SÜRDÜ

Hastanede eşinin başından ayrılmayan Sevgi Akteke, taburcu edildikten sonra da evde bakımını üstlendi. Yaklaşık 6 aydır eşine hemşire titizliğinde bakan Sevgi Akteke, bu sürede onu Konya'nın Akşehir İlçesi'ndeki özel bir hastaneye götürdü. Burada fizik tedavi ile beyin cerrahi uzmanının yaptığı muayenede kök hücre tedavisi sonrası eşinin ayağa kalkabileceğini öğrenen Sevgi Akteke'nin sevinci tedavinin masraflı olduğunu öğrenmesiyle kısa sürdü.

'DERNEKLER VE KOMŞULAR YARDIM EDİYOR'

Devletin verdiği 800 liralık 'evde bakım maaşı' ile geçinmeye ve eşinin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığını söyleyen Sevgi Akteke, özel hastanedeki görevli beyin cerrahi uzmanının kendisine bu tedavinin sadece İzmir'de özel bir hastane ile Kanada'da yapılabildiğini ve çok pahalı bir tedavi olduğunu söylediğini kaydetti.

Genel Sağlık Sigortası'ndan yararlandıklarını belirten Sevgi Akteke, bu tedavinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanmadığını öğrendiklerini anlattı. Eşinin 18 yıl önce ayrılan anne ve babasının, kendilerini hastanede ziyaret ettikten sonra bir daha arayıp sormadığını vurgulayan Akteke, pazarcılık yapan babası ve evlere temizliğe giden annesinin de kendilerine faydası olmadığını, ancak komşuların yardım etmeye çalıştığını aktardı.

Eşiyle tekrar el ele yürüyeceği, gezip dolaşacağı günleri düşleyen Sevgi Akteke, "Eşimin yeniden yürüyebilmesi, konuşabilmesi ancak kök hücre tedavisi ile mümkün olabiliyormuş. Ancak çok pahalı bu tedaviyi bizim yaptırmamız imkansız. Devletin verdiği 800 TL bakım parası eşimin ihtiyaçlarına ancak yetiyor. Yalvarıyorum devlet büyük büyüklerimiz yardımcı olsun. Ben de herkes gibi eşimle el ele dolaşmak istiyorum. Biz daha 3 yıllık evliyiz bunun 1 yılı zaten tedavi nedeni ile yatağa bağımlı halde geçti. Ne olur duyun sesimizi" diye konuştu.

"BİLİYORUM BİR GÜN AYAĞA KALKACAK"

Eşi konuşamasa bile her şeyi anlayıp, sorulara gözüyle cevap verebildiğini kaydeden Sevgi Akteke, eşini ilk günkü gibi sevdiğini söyledi.
Eşinin bakımını yaptıktan sonra en büyük eğlencelerinin düğün fotoğraflarına bakmak olduğunu belirten Akteke, "Biliyorum bir gün eşim ayağa kalkacak ve Allah'ın izni ile bu güzel anlarımızı yeniden yaşayacağız" dedi.

Nurettin Arkan / DHA

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum