Tek Olma Hedefine Kitlendik

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, kış aylarında da çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürürken, 2013 asfalt sezonunun altyapısını hazırlıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Şubat 2013 13:22
Tek Olma Hedefine Kitlendik

Şehir genelinde yağmur sularını bypass yöntemiyle en yakın derelere deşarjı için yapılan çalışmalarda toplam 3 km’lik yağmur suyu ana hattı döşendi. Kış aylarında da çalışmalarını yürüten Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü aynı anda şehrin 5 ayrı noktasında çalışmalarını sürdürdü.

Şehrin doğu ve batı bölgeleri olan Karakavak Mahallesi ile Fatih Mahallesi’nde yağmursuyu bypass çalışmaları devam ederken yine aynı gün İskender Mahallesi Benli Cami yanında da yağmur suyu hattı, Emre Mahallesi ile Gülcü Mahallesi’nde yaşanan su sıkıntıları nedeniyle yeni hat çekim çalışmalarını ve İstanbul Yolu IYAŞ Selçuklu İlköğretim Okulu önünde de yağmur suyu ızgara hatlarının açım çalışmaları gerçekleştirdi.

Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce bir gün içerisinde 5 ayrı noktada aynı anda sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, yapılan çalışmaların temelinde 2103 yılı için ortaya koydukları 250 km’lik altyapısıyla birlikte asfalt çalışmalarının olduğunu belirtti.

Karakavak Caddesi’ndeki çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Günaydın, alt taraftan başladıkları çalışmaların Ayazma Caddesi’ne yaklaştığını söyledi. Davrazkent önünde yaptıkları Yağmur Suyu deşarj hattı çalışmalarının tamamlandığını belirten Günaydın, çalışmaların planlanan şekilde devam ettiğini kaydetti.

Karakavak Caddesi’ndeki çalışmaların birkaç güne kadar tamamlanacağını duyuran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehrin doğu bölgesinde şu ana kadar 2.5 km’lik bir hattın tamamlandığını aktardı. ‘Altyapıyı tamamlayarak şehri rahatlatıyoruz’ diyen Başkan Günaydın, “Burada bir savaş veriyoruz. Özel sektörün üzerinde çalışıyoruz. Altyapıları tamamlıyoruz, şehrimiz güzelleşiyor. Biz çalışmalarımızı siyaseten değil, hizmet için belediye imkanlarımızı kullanarak yapıyoruz” dedi.

Önceki belediye yönetimleri tarafından ters meyil verilerek yapılan ve yağışlar sonrasında evleri su basan İskender Mahallesi sakinleri için yapılan çalışmaları da yerinde inceleyen Başkan Günaydın, yaptıkları çalışmalarla artık bu bölgede de su baskınlarının yaşanmayacağını söyledi.

İskender Mahallesi Benli Cami yanında bulunan sokakta yaptığı incelemede konuşan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu bölgemizde daha evvel ters meyil verilerek bir çalışma yapılmış. Yağışlar sonrasında da burada bulunan evlerimizi su basıyordu. Biz yanlış yapılan bu çalışmayı düzeltiyoruz. Bu mahallemizde yeni inşaatlar da başlıyor. Bunu düzeltmezsek burada yapılacak olan inşaatlarımızda da bağlantı sorunları yaşanacak. Bundan sonra bu caddemizde ters akıntı yaşanmayacak. Geleceğe hazırlık yapıyoruz. Engelleri ortadan kaldırıyoruz” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın buradan sonraki durağı, İstanbul yolu oldu. Demirköprü-Otogar arasında çalışmaları geçen aylarda tamamlanan içme suyu ana hattı, taşıyıcı hattı ve yağmur suyu hat döşemelerinin ardından dayanıklı asfalta kavuşturulan caddede yağmur suyu ızgaraları açılıyor.

Günaydın, havaların güzel gitmesini fırsata çevirdiklerini ve çalışmaların dört koldan devam ettiğini belirtti. Caddede yağmur suyu ızgaralarının açıldığını söyleyen Başkan Günaydın, “Bu çalışmayla şehrimizin uzun menzilli bir caddesini daha tüm yönleriyle bitirmiş oluyoruz. Kış aylarında güzel havaları yakalıyoruz, açıktan zaman kazanmış oluyoruz. Ekiplerimiz ful çalışıyor. 80 km’lik asfalt hedefimize ulaştık. Bizler altyapısıyla birlikte bu uzunluğu yakalamış olduk. Halkımıza bu yollarımız hayırlı olsun” ifadelerinde bulundu.

Asri Mezarlıktan başlayarak Fatih Mahallesi’nden Çünür Mahallesi’ne kadar ulaşacak olan yağmur suyu ana hat çalışmalarını da yerinde inceleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, çalışmaların tamamlanmasıyla şehrin batı kısmının da rahatlayacağını belirtti.

Batıkent, Işıkkent, Mavikent kısmında yapılan çalışmaların Çünür’e kadar devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, çalışmaların derin bir kottan ve geniş bir hattın yarılarak yapıldığını söyledi. Yağmursuyu için kullanılan her bir beton büzün yaklaşık 3 bin 600 kg olduğunu belirten Günaydın, çalışmayı heyecan verici olarak nitelendirdi. Şu anda günde 35-40 metrelik bir hat döşendiğini dile getiren Günaydın, kazı sonrasındaki toprağın taşındığını ve yerine stabilize malzeme getirildiğini ifade etti.

Belediyeye kazandırdıkları araçların ful olarak çalıştığını söyleyen Günaydın, “Yüksek verimle çalışıyoruz. Bu çalışmayla maddi değer olarak büyük servet kazanıyoruz. Müteahhitlerin bile yapmakta büyük sıkıntı çekebileceği bu çalışmayı biz kendi imkanlarımızla yapıyoruz. Arkadaşlarımız yiğitler gibi çalışıyor hepsini gönülden kutluyorum” diye konuştu.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın son durağı Emre Mahallesi oldu. 3839 Sokak’ta yapılan içme suyu hat döşeme çalışmalarını inceleyen Başkan Günaydın, bu çalışmayı yapmalarındaki amaçlarını ise basınç eksikliği olarak gösterdi. Başkan Günaydın, “Bölgemizde 100’e yakın ev basınç eksikliğinden dolayı su sıkıntısı çekiyordu. Burada halkımız küçük borulardan istifade ediyordu. Yaklaşık 800 metre uzunluğunda daha geniş bir içme suyu hattı çektik. Bu çalışmaları şimdiden yapmamızın gayelerinden birisi de bahar aylarında gerek su temininde gerekse asfalt çalışmalarında sıkıntı yaşanmamasıdır. Altyapı olmadan yolu altın kaplasak ne fayda. Çalışmalarımızda hedefimize ulaşıyoruz. Bu çalışmayla birlikte Emre Mahallesi ve Gülcü Mahallemiz önemli ölçüde rahatlayacak. Halkımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Bu çalışmaları gerçekleştiren Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri’ne de teşekkür eden Başkan Günaydın, tüm çalışanları gösterdikleri özveriden dolayı kutladı. Günaydın, şehirde geçmişte 10 yılda 50 km yol yapıldığını ancak kendilerinin 5 aylık bir sürede altyapısıyla birlikte 80 km’lik yolu tamamladıklarını ifade etti.

Günaydın, ‘bu olamaz’ denen bir şeyi başardıklarını dile getirerek, “Bu onuru, güzelliği yaşıyoruz. Kendimize hedef seçtik, ekibimiz inandı, çalıştık ve başardık. 81 ilde tek olma hedefimize kilitlendik” görüşlerinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum