Tek Tek Dökülüyor

Tek Tek Dökülüyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Nisan 2015 17:14
Tek Tek Dökülüyor

Eğirdir Belediyesi Eski Başkanı Osman Nuri Özmeral tarafından 95 adedinin 85 Bin TL ödenerek 13 Kasım 2013 tarihinde Güney ve Kuzey Sahil şeridine ancak 80 adedi yaptırılan ve üzerlerinde Eğirdir Belediyesi yazan, kırmızı elma amblemli aydınlatmalar takıldığından kısa bir zaman geçmesine rağmen bir bir dökülmeye devam ediyor.

Eğirdir Belediye Eski Başkanı Osman Nuri Özmeral tarafından 85.000 TL karşılığında Eğirdir sahil şeritlerine dikilen ve üzerinde Eğirdir Belediyesi yazan kırmızı elma amblemli aydınlatmalar, malzemelerinin dayanıksız olması sebebiyle rüzgar ve yağmurun etkisi ile dökülmeye başladı.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, “ Geçtiğimiz dönemde Eğirdir’in farklı yerlerine döşenen ve 85 bin lira ödenen aydınlatma ışıklarının neredeyse 75 tanesi hasar görmüş ve yanmıyor. Direkler o kadar ucuz malzemeden yapılmış ki hiç biri beş para etmez. Arsa işyeri ve satışlardan elde edilen paralar çarçur edilmiş. İlk etapta bu ışıkların 80 adedinin tanesine 740 lira + KDV ile toplam 69.856 TL ödenmiş; 6 ay sonra aynı malzemeli aydınlatma direklerinin 15 adedinin tanesine 950 Lira + KDV ile toplam16.815 TL ödenmiş. Yani 6 ay içerisinde aynı imalat %30 zamlı alınmış. Diğer bir söyleyişle bir aydınlatma park lambası aşağı yukarı bin liraya alınmış. Bu rakam gerçekten çok yüksek bir rakam. Bugün asgari ücret bin lira!.. Bu kadar para verilerek yaptırılan bir şeyin iki yıl gibi kısa bir sürede parçalanması, kullanılamaz hale gelmesi malzemenin yetersizliğinin sonucudur. Bu, harcanan para göz önünde bulundurulursa Eğirdir Belediyesine atılan büyük kazığın göstergesidir. Benim dönemim de ada yoluna yaptırdığım aydınlatma direkleri 20 yıldır saat gibi çalışıyor ve tek bir bozulmaya, deformeye uğramış değil. Ancak bu elektrik direklerinin yerine daha sağlam ve gösterişli armatür arayışımız devam ediyor.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum