Tekeli 'Isparta'ya Yatırım Yaptığıma Pişmanım'

Davraz Mahallesi'nde 5 milyon TL'lik aquapark yatırım yapan Erol Tekeli, Isparta'ya yatırım yapmaktan pişman olduğunu söyledi. İflas ettiğini belirten Tekeli, Isparta'da yerel siyasetin ve bürokrasinin yatırımcının önündeki en büyük engel olduğunu söyledi

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Temmuz 2011 10:56
Tekeli 'Isparta'ya Yatırım Yaptığıma Pişmanım'

Davraz Mahallesi'nde 5 milyon TL'lik aquapark yatırım yapan Erol Tekeli, Isparta'ya yatırım yapmaktan pişman olduğunu söyledi. İflas ettiğini belirten Tekeli, Isparta'da yerel siyasetin ve bürokrasinin yatırımcının önündeki en büyük engel olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Hasan Balaman döneminde Roseland Harikalar Diyarı ismiyle Davraz Mahallesinde15 bin 816 metrekarelik araziye Aquapark (su eğlenceleri) merkezi için milyon TL'lik yatırıma başlayan iş adamı  Erol   Tekeli, yatırım yaptığından bin pişman, Siyasetin ve bürokrasinin engelleriyle yatırımını tamamlayamayan Tekeli, 2010 yılında iş yerinin ruhsatını almadığı için işletmesini 6 ay boyunca çalıştıramadı. Tekeli, iflas ettiğini açıkladı.

YATIRIMCIYA  PRANGA VURULUYOR
Isparta'ya yatırım yapmaktan pişman olduğunu belirten Tekeli, 14 yıl boyunca gıda sektöründe çalıştım parayı Isparta'da kazandım. Bu nedenle yatırımı memleketime yaptım. Ancak Isparta'da siyaset ve bürokrasi yatımcıya pranga vuruyor. 3 yıldır buradayım şu işletmeyi daha tam kapasiteyle çalıştıramadık. Bu  haliyle amorti etmesi mümkün değil" dedi.

PİŞMAN OLMAMAK ZIR DELİLİK
Eğlence merkezinin, (DOP) nedeniyle alınmayan ruhsattan ötürü 6 ay boyunca mühürlendiğini belirten Tekeli, "Yatırıma ek hiçbir girişimde bulunamadık. Daha 1 milyon TL'lik yatırıma ihtiyacı vardı. Havuzun üzerinin kapatılarak 12 ay boyunca işletilebilir hale gelmesi projede vardı.

Ama engel olundu. Isparta için bu yatırım haram. Asla siyasilere ve bazıları dışında bürokratlara inanmıyorum. Araziyi belediyeden aldık yatırım yaptık ama Belediye kendi arazisine ruhsat vermedi. Ekonomik krize girdim. İflas ettim. Bu yatırım delilik pişman olmamak ise zırdelilik" diye konuştu.
 
SORUNUM BAŞKANLA DEĞİL BELEDİYEYLE
Aquapark'ta 25 kişiye istihdam sağladığını bunun düğünlerde 35'e yükseldiğini belirten Tekeli, "Ölü bir insan birinden ne talep ederse benim durumumun farkı yok. Siyasiler şimdiye kadar sesimi duymadılar. Şimdiden sonra duysalar da artık bir anlamı yok.
Benim şahıslarlarla problemim yok. Belediye Başkanı A şahsı B şahsı fark etmez. Benim problemim İsparta Belediyesiyle. Yeni bir alanda yatırım istedik. Belediye'ye destek olalım dedik ama Belediye bize neden köstek oldu? Bu sorunun yanıtını bilenler neden susuyor" diye sordu.

ACI AMA GERÇEK
Isparta'ya yatırım yapmayı düşünen girişimcilere acı bir uyarıda bulunan Erol Tekeli, "Asla İsparta'ya yatırım yapmayın. Çok düşünün. Siyasetçilerin sözlerine güvenip de yatırım yapmayın. Ben güvendim iflas ettim" dedi.

18 AY GÖRÜŞEMEDİM
29 Mart seçimlerinden sonra yönetimin değişmesiyle birlikte Belediye Başkanı Yusuf Ziya Gü-naydın'dan randevu istediğini belirten ancak 18 ay boyunca görüşemediğini ileten Tekeli, "5 Ekim 2010'da Encümen toplantısına bilgi almak için çağrıldım. Başkanla o sırada görüşme fırsatı buldum. Bu sorunun çözülmesi gerektiğini belirtti. Sonra işletme mühürlendi. Şimdi mahkeme kararıyla çalışıyor" diye konuştu.

BELEDİYE'YE DEVRETMEYE HAZIRIM
Buranın gerçek sahibinin alacaklılar olduğunu borçlarını ödediği zaman 'Burası benim' diyebileceğini ileten Tekeli, Belediye ve Valiliğe açık teklif de gönderdi: Belediye Başkanı gelsin bu yatırımı tamamlasın devretmeye hazırım. İsparta'ya hediyem olsun. Ya da Vali gelsin İl Özel İdaresi'ne devredeyim.

ÖĞRENCİLER YÜZMEYİ BURADA ÖĞRENİYOR
Öte yandan Roseland Harikalar Diyarı, yaz boyunca Milli Eğitim Spor Kulübü yaz okulları bünyesinde yüzme kurslarına ev sahipliği yapıyor. 200'e yakın öğrencinin yüzme öğrendiği aqua-parkta 12 Beden Eğitimi öğretmeni eşliğinde çocuklara yüzme eğitimi veriliyor. Erol     Tekeli, ikinci dönem kurslarının 19 Temmuz tarihinde başlayıp 25 Ağustos'a kadar devam edeceğini belirtti.

Aquapark'ta 2 çocuk, 2 yüzme, 2 de kaydıraktan düşme olmak üzere toplam 6 havuz bulunduğunu ileten tekeli, havuzların ısıtma sisteminin bulunduğunu kaydetti. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri saat 09:30-11:30 saatleri arasında yüzme eğitimi verildiğini ileten Tekeli, "Geri kalan günler ve hafta sonları merkezimiz saat 10:30'dan 18:00'a kadar tüm vatandaşlarımıza açık.

Havuzlarımızda hijyenik açında tüm tedbirleri alıyoruz. Sağlık İl Müdürlüğü'nü havuzlarımızı düzenli kontrol ediyor. Uyarılara dikkat ediyoruz. Tesisimizdeki havuzların hepsi 2 saatte suyu devredebilecek fıltreleme sistemine sahip" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum