Tekin Bayram, Çankaya Köşkünde

Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram ödül alanların İçinde Tarihi Kentler Birliği’nin de olduğu 2013 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreni için Cumhurbaşkanlığı köşküne çıktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Aralık 2013 10:44
Tekin Bayram, Çankaya Köşkünde

Tören Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün katılımıyla Çankaya Köşkü’nde 24 Aralık tarihinde gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü’nde düzenlenen törenle 2013 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’ni; İslam bilim ve teknoloji tarihi alanında Prof. Dr. Fuat Sezgin’e, Sosyal Bilimler dalında Prof. Dr. Daron Acemoğlu’na, Edebiyat dalında Prof. Dr. İskender Pala’ya, Belgesel dalında Prof. Dr. Bekir Karlığa’ya, Kültür ve Sanat Kurumu olarak Tarihî Kentler Birliği’ne, Müzik alanında ise merhum Ahmet Kaya’ya verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, törende yaptığı konuşmada,  sanat, kültür ve bilimin çok farklı alanlar olduğuna işaret ederek, “Bunların kıymetini bilirsek, bu alanlarda çalışanların, sanatçıların, kültür insanlarının ve bilim adamlarının değerini bilirsek, bu ülkeye çok büyük katkı sağlar” dedi.

Ülkemizin son 10-15 sene içerisinde teknik ve ekonomik alanda çok önemli gelişmeler kat ettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, ancak esas kalıcı olanın, bilim, sanat ve kültür alanında yapılanlar olduğunu kaydederek, tarihe bakıldığında medeniyetlerin de bu şekilde oluştuğunu söyledi.

Tarihi Kentler Birliği de kentlerin tarihi kimliğinin korunmasına yönelik gösterdiği çaba ve oluşturduğu farkındalık nedeniyle ödüle layık bulundu. Ödül törenine Tarihi kentler Birliğinin kurucu üyesi olarak davet edilen Tekin Bayram’da bu tarihi anda Köşk’te hazır bulundu.

Tarihi Kentler Birliği’nin ödülünü Dr. Asım Güzelbey, Mehmet Özhaseki ve Prof. Dr. Metin Sözen teslim aldı. Cumhurbaşkanı Gül TKB’ye ödülünü teslim etmeden önce yaptığı konuşmada “Anadolu’da birçok şehrimiz büyürken hoyratça büyüdü; bu nedenle çok karmaşık hale geldi.

Metin Bey’in de (ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen) önderliğinde Tarihi Kentler Birliği’nin çalışmalarıyla, şehirler miraslarının farkına vardılar ve Türkiye’nin bütün kentlerinde çok güzel çalışmalar yaptılar. Bundan dolayı kendileri her türlü takdiri hak ediyorlar.” dedi.  

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum