Tekin Bayram, İddiaları Yalanladı

Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, Sümerhalı makinelerinin taşınması için kendisine gönderilen yazıya karşılık, doğumevi olarak kullanılan mülkiyeti belediyeye ait binanın boşaltılması misillemesinde bulunduğuna ilişkin iddiaları sert bir dille yalanla

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Aralık 2012 12:46
Tekin Bayram, İddiaları Yalanladı

Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram’ın 1997 yılında protokolle 10 yıllığına Sağlık Bakanlığına kiralanan protokol süresi dolmasına rağmen bugüne kadar boşaltılmayan belediyeye ait binanın boşaltılmasına ilişkin yazısı sonrası ortaya atılan iddiaları asılsız olarak nitelendirdi. AKP İl Başkanı ve Meclis Üyesi Osman Çiftçi’nin, binanın boşaltılmasının istenmesinin, Sümerhalı fabrikasındaki makineleri taşıma taahhüdünü şimdiye kadar yerine getirmeyen Bayram’ın aba altından sopa göstermesi olarak nitelendirmesinin ardından Bayram bu iddialara yanıt verdi. Doğumevi olarak kullanılan binanın 1996 yılında huzurevi olarak kullanılmak üzere yapıldığını kaydeden Bayram“1997 yılında bu binanın doğum hastanesi olarak kullanılmasını ben istedim. Sağlık Bakanlığı’na 10 yıllığına kiralandı. Protokol 2007’de bitti. O dönem ben belediye başkanı değilken protokol şartları yerine getirilmemiş hatta Bakanlıktan 5 bin TL kira bedeli istenmiş sözleşme bir yıl daha uzatılmış. Hal böyleyken ben 2009 yılında başkan seçildim. İki yıl daha bekledim. Bu süreç içinde 1 TL bile kira bedeli ödenmedi. 4 Mayıs 2012 tarihinde yazı yazdık hatta noter kanalıyla da gönderdik. 6 Haziran 2012 tarihli tarafımıza verilen yanıtta 1 TL bedelle kiralanılması talebinde bulundular. Biz de siz daha ecel 5 bin TL’yi ödemişsiniz buna karşılık 1 TL bedelle kiraya verilmesi isteğine olumsuz yanıt verdik. Burası 4 yıldır işgal altında 1 lira ödemeden oturuyorlar. Son olarak 26 Kasım 2012 tarihinde protokolün yenilenmeyeceğine ilişkin bir yazı gönderdik. Protokolün yenilenmeyeceğini de bildirdik. Sümerhalı makinelerinin alınmasının istenmesine karşılık böyle bir yazı yazmam aklımın ucundan bile geçmedi” diye konuştu.

HERKES İŞİNE BAKSIN
AK Parti İlçe Başkanı Osman Çiftçi’nin, kendisi hakkında neden böyle iddialarda bulunduğuna ilişkin da Bayram, “Benim Başkan Yardımcım Özel İdare Müdürü oldu. Bunun önüne geçmek istedi olmadı. Ayrıca 2013 yılında ilçeye cezaevi yapılması programa alındı. Bu konuyu bizzat kendim takip ettim. Plan Bütçe Komisyonu Başkan Yardımcısı Süreyya Sadi Bilgiç’e dosyayı götürdüm. Vekillerimiz cezaevinin yapılmasını istedi. Bakanlık bana cezaevinin yapılacağına dair yazı gönderdi. Bunu Tekin Bayram yapıyor bunun altında ezildikleri için, incelemeden kulaktan dolma konuştuğu için bunları söylüyor. Söylediklerinin hepsi asılsız. Sümerhalı fabrikasında alacağımız makineleri incelettirdik. Hastane ihalesi ayrı, makineleri taşıma işlemi ayrı. O makinelerin yeniden statik, fabrika etüd çalışmalarını yaptırdım. Makinelerin sökülüp başka yere kaydırılmasıyla randuman alınmasının mümkün olmadığını gördük. Hatta makinelerin taşınacağı yerin tespit çalışmalarını yapıyoruz. O makinelerden randuman alınması için sökülmeden getirilmesi için çaba harcıyoruz. Bunun işlemleri sürüyor. Süreç bu yüzden uzadı. Hal böyleyken neden misilleme yapalım. Biz herkesten çok bölge hastanesinin yapılmasını istiyoruz. O makineleri şimdi bile taşırım ama benim değil o makineler devletin malı. Bu durum kim misilleme olarak değerlendiriyorsa hayal dünyasında yaşıyor. İddialar asılsızdır. Herkes işine baksın” dedi.

‘YASAL PROSEDÜRÜ YERİNE GETİRMEK İÇİN YAZDIM’
Doğumevi hastanesi binasını boşaltma yazısını da hukuki gerekçe nedeniyle yazdığını kaydeden Bayram, “Benim hastaneyi boşlatma gibi bir amacım yok. 2013 yılında hastane binası yapılacak ve kurum oraya taşınacak. Bu nedenle yasal anlamda yarın sıkıntıya düşmemek adına bu yazıyı yazmam gerekiyordu” diye konuştu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.