Tekin Bayram İnsan Haklarını İhlal mi Ediyor?

Yalvaç Belediye Başkanı Bayram’ın ‘Belediye personeline rapor verilmesin’ ricası üzerine bazı doktorlar tarafından 'Tekin Bayram belediye personeline rapor verilmesini istemiyor, size rapor veremeyiz' iddiaları doğru mu?

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ağustos 2011 11:48
Tekin Bayram İnsan Haklarını İhlal mi Ediyor?

Yalvaç İlçe İnsan Hakları Kurulu; Yalvaç Belediyesi'nin Kaymakamlık aracılığı ile sağlık kuruluşlarına bir yazı yazarak, Yalvaç Belediyesi personeline iş görememezlik belgesi verilmemesi yönündeki yazısının ve bu yazı doğrultusunda bazı doktorların belediye işçilerine rapor vermemesinin insan hakları ihlali olup olmadığı tartıştı. Kaymakam Ahmet Altıntaş başkanlığında toplanan kurul hararetli tartışmalara neden oldu.

Kurul Üyesi İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Turan; " Yalvaç Belediyesi'nde çalışan ve tedavi için Yalvaç Devlet Hastanesi'ne ve diğer sağlık kuruluşlarına giden belediye personeline, bazı doktorlar tarafından 'Tekin Bayram belediye personeline rapor verilmesini istemiyor, size rapor veremeyiz' şeklinde cevaplar verildiği, belediye personelinden bazı arkadaşlarımız tarafından bana iletildi ve konuyu İlçe İnsan Hakları Kurulu'na taşımamı istediler. Hipokrat yeminlerini unutarak bir belediye başkanının yazısını talimat olarak kabul edip, rahatsız olan insanlara rapor verilmemiş olması bir insan hakları ihlalidir’ dedi.
Turan; belediyenin yazısının doktorları psikolojik olarak etki altına aldığını, bazı doktorların da bu yazıyı talimat olarak algılamış olduklarının görüldüğünü ifade etti.

DR.LEVENT ORUÇ, BAZI DOKTORLARIN HATALI OLDUĞUNU KABUL ETTİ Mİ?

Yalvaç Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Levent Oruç, Ahmet Turan'ın iddiaları konusunda "Ahmet Beyin dediği bazı doktor arkadaşlar göreve yeni başladığı için biraz acemice davranmışlar, yazıyı talimat gibi alanlar olmuş. Sizin de belirttiğiniz gibi ben devreye girdim birkaç kere ve bunlara istirahat verildi, ama alakasız zamanlarda belki böyle yaşanmış olaylar olabilir. Kaymakamlığa bir müracaat olmuş, oradan da bize yazı geldi, ‘usulsüz rapor verilmemesi’ diye. Arkadaşlar yanlış anlamış, hiç verilmeyecek gibi anlaşılmış, yani hasta olsa dahi, bazı acemi arkadaşlar. Bunları da düzelttik biz, şu anda sıkıntı yok" dedi.

Kaymakam Ahmet Altıntaş "Mağdur olan insanlarımız direkt olarak ban aya da kurulumuza müracaat etmiyorlar? Bunları ayrıntılı olarak tespit edip değerlendirme yapmalıyız, gerekirse buradan görevlendireceğimiz komisyonla arkadaşlarla araştırılır, olayın tarafları ile görüşülüp tespit edilir, ondan sonra değerlendirilir. Bizim, hiç kimsenin, bir doktorun değerlendirmesine karışmamız gibi bir durum söz konusu değildir’ dedi. Toplantı sonunda oy birliği ile komisyon kurulması kararlaştırıldı.


Ahmet Turan’ın konu hakkında ki iddiaları ise söyle:

"1. Y. Şekerci: İşyerinden yürüyemediğim için izin alıp Sağlık Ocağı'na gittim. Aile hekimim gidip şikayetimi anlattım. "İstirahat etmen gerekir ama ben rapor veremem, Tekin Bayram Kaymakam'a yazı çıkarttı, rapor veremem" dedi. (Tarih: 08.07.2011)

2. N. Gömük: Ortopedi Doktoruna gittim. Menisküs yırtığı olduğunu söyledi. "İstirahat etmen gerekir ama Tekin Bayram ile aranızı düzeltin, burada iyice işler karıştı" diyerek rapor veremeyeceğini belirtti. (Tarih: 06.07.2011)

3. M. Ak: İşyerinden acile belediyenin aracı ile rahatsızlandığım için geldim. Şeker hastalığım olduğu için şekerimin ölçüldüğünde 510'a çıktığını örendim. Doktor şekerimi düşürmek için serum taktı. Bu durumda çalışamayacağımı belirterek bir günlük istirahat istedim. "İçeride yazı var, belediye personeline rapor veremem" dedi. Ben de Kaymakam'a gideceğim dedikten sonra "Ben seni dahiliye sevk edeyim" dedi. Dahiliye doktoru 4 gün istirahat verdi. (Tarih: 06.07.2011)

4. C. Bölükbaşı: İşyerinde rahatsızlanıp acile gittim. Şikayetlerimi anlattım, "İki gün istirahat etmen gerekir, ama daha yeni yazı geldi, istirahat veremem" dedi. Levent Oruç ile görüşmemi söyledi. Dr. Levent Oruç ile görüştüm. Dr.Levent Oruç acil doktorunun yanına giderek 'Hasta olana rapor vereceksin' dedi ve iki gün rapor verdi.

5. M. Mumcu: İşyerinden acile gittim, ayağım şişmişti. Acildeki doktor istirahat etmemi söyledi, ama Kaymakamlıktan yazı olduğu için istirahat vermedi, aile doktoruna gönderdi. Aile doktoru rapor verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.