Teknik Bilimler MYO’nun AB Projesi Kabul Edildi

2013 Yılı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca Hayat Boyu öğrenme programı kapsamındaki Leonardo da Vinci ortalık projesi kapsamında Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun “Modeling Cultural Sewing Techniques” isimli projesi

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ekim 2013 10:43
Teknik Bilimler MYO’nun AB Projesi Kabul Edildi

Portekiz, Romanya, Macaristan, İtalya, Litvanya ve Türkiye' den bir ortağın olduğu proje 2013 -2015 yılları arasında sürecek. SDÜ ayrıca projede proje koordinatörü olarak yer alıyor. Projenin Koordinatörlüğü ise Öğr. Gör. Hakan Yüksel gerçekleştiriyor.

Proje Koordinatörü Hakan Yüksel konuyla ilgili verdiği bilgilerde, “Projede her ülkenin kendi dikiş tekniklerinin yer alacağı ve bunlarla ilgili ürünlerin geliştirileceği ve modül olarak dijital ortamda aktarılması gerçekleştirilecek. Proje içerisinde her ülkenin kendi görevi bulunacaktır. Proje çıktıları ise Romanya’ da defile programıyla sonlandırılacaktır. 8-10 Ekim tarihlerinde Portekiz (2), Romanya (2), Macaristan (2), İtalya (3), Litvanya(2) ve Türkiye(2)' den yaklaşık 13 misafirin eşlik ettiği projemizin açılışı SDÜ Konukevinde gerçekleştirildi. Açılış kokteylli Workshop etkinliğiyle süren çalışmalarla devam etti. Misafirler, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nu makamında ziyaret etti. Prof. Dr. Hasan İbicioğlu SDÜ hakkında bilgi vererek projenin başarılı geçmesini temenni etti. Rektör İbicioğlu konuklarına, günün anısına Üniversitemiz ürünlerinden oluşan hediyeler verdi. Isparta’ nın güzelliklerini yurtdışından gelen misafirlere göstermek için Eğirdir, Gölcük ve Gökçay gezileri gerçekleştirildi. Misafirlerin bu güzelliklere hayran kaldığı görüldü. 10 Ekim Perşembe günü kapanış ve sertifika töreniyle sona erdi. Yöresel kıyafetleri tanıtma adına kapanış toplantısında Halk oyunları gösterisiyle programımız sona erdi. 2 yıl boyunca sürecek projenin ilk ayağı Türkiye de gerçekleştirilmiş oldu. Sırasıyla Portekiz, Litvanya, Macaristan, İtalya ve Romanya’ da gerçekleşecek olan projemiz aktif bir şekilde devam edecektir” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum