Teknik Eğitim Fakültesinden Okullara Destek

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Teknik Eğitim Fakültesi Yapı Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Mustafa Koç danışmanlığında ...

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ocak 2012 11:15
Teknik Eğitim Fakültesinden Okullara Destek

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Teknik Eğitim Fakültesi Yapı Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Koç danışmanlığında 'Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme' dersi kapsamında geliştirdikleri eğitim materyallerini Isparta Çünür TOKİ İlköğretim Okulu'nun hizmetine sundu.

Uygulama hakkında bilgi veren Doç.Dr. Mustafa Koç, "Öğretim araç-gereç ve materyalleri, özellikle soyut ve karmaşık yapıdaki kavramların öğretiminde çoklu ortam sağlayarak bilgilerin çoklu kodlanmasını, daha kalıcı öğrenilmesini ve kolay hatırlanmasını sağlar. Bu sene materyal geliştirme projelerimizi Çünür TOKİ İlköğretim Okulu ile birlikte yürüttük. Buradaki öğretmen ve yönetici arkadaşlarımız öğrencilerimize okuldaki ihtiyaçlar ve öğrencilerin öğrenme problemleri hakkında bilgi verdiler. Öğrencilerimizle bu ihtiyaçları çözmeye yönelik potansiyel projeler üzerinde fikir alışverişinde bulundular. İki ve üç boyutlu ve çoğunluğu görsel olan 75'e yakın materyal ürettiler. Böylelikle öğrencilerimiz de belli bir amaca yönelik proje geliştirmenin, ürettiklerinin faydalı ve işe yaracağını bilmenin ve sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın mutluluğunu yaşadılar" dedi.

Çünür TOKİ İlköğretim Okulu Müdürü Yaşar Kemal Baş ise,"Bu proje çerçevesinde pedagojik alandaki güncel araştırma ve gelişmeler okulumuza ve öğrencilerimize kazandırılmış oldu. Aynı zamanda üniversite-okul işbirliği ve bilgi akışı sayesinde öğrencilerimizin mesleğe daha erken uyum sağlaması ve öğretmenlerimizin de akademik alandan kopmaması sağlanmış oldu" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.