Teknoloji Kulübü Semazen Robot Yaptı

Kulüp üyeleri, 2- 9 Aralık tarihleri arasında kutlanan “Mevlana Haftası”na ithafen “Semazen Robot” yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Aralık 2013 14:18
Teknoloji Kulübü Semazen Robot Yaptı

Ulusal ve uluslararası platformda pek çok dereceleri olan Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Kulübü başarılarına bir yenisini daha ekleyerek Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Kulüp üyeleri, 2- 9 Aralık tarihleri arasında kutlanan “Mevlana Haftası”na ithafen “Semazen Robot” yaptı.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde düzenlenen tanıtım etkinliğinde, robot gösterisini izleyen SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, ulusal ve uluslararası platformda önemli başarılara imza atan Teknoloji Kulübü üyelerini kutladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kulüp Başkanı Ferdi Alakuş, “Üniversitemiz Bilim ve Bahar Şenliği kapsamındaki Robot Yarışmasını düzenleyen kulüp olarak Türkiye’de yıllardır aynı kategorilerde robotların ve yarışmaların yapılması, bizleri ve Türkiye’deki robot severleri düşündürmektedir. Biz Teknoloji Kulübü olarak robotiği bu kalıbın dışına çıkarmak, insansı robotlara geçiş yapmak istiyoruz. Yapmış olduğumuz semazen robotla da bunun ilk adımı atmış bulunuyor; robot bilimine inovatif bir bakış açısı kazandırmayı amaçlıyoruz. Bilim ve Bahar Şenliği Robot Yarışması kategorilerinde de bu alana yer vermeyi planlıyor; tüm Türkiye’de değişime liderlik etmek istiyoruz.” dedi.

Teknoloji Kulübü katıldığı “İztech Roboleague2013 Uluslararası Robot Yarışması”nda “SDÜ 4” adlı robotla Çizgi İzleyen Kategorisinde birinciliğe layık görülmüştü.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.