Teknolojiyi Uzak Köylere Taşıdılar

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Kulübü tarafından geliştirilen ve Avrupa Birliği Ulusal Ajans tarafından kabul edilen “Teknolojiyi Uzak Köylere Taşıyoruz” isimli proje, köy okullarında okuyan çocukların yüzünü güldürdü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Nisan 2014 17:31
Teknolojiyi Uzak Köylere Taşıdılar

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Haberleşme Mühendisliği, Makine Mühendisliği, İmalat Mühendisliği Enerji Sistemleri Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği gibi farklı alanlarda okuyan 20 üyenin bir araya gelerek hazırladığı projede, toplumsal yardımlaşmanın güçlendirilmesi ve öğrencilerin ihtiyaçlarının giderilmesi amaçlanıyor.

Köy okullarına gereken önemin verilmesi ve köylerimizde okuyan öğrencilerin daha donanımlı sınıflarda eğitim almalarını hedefleyen ve 2 hafta sonu sürecek proje kapsamında, bir köy okulunda elektrik tesisatının yenilenmesi ve okulun boyanması yer almaktadır. Projenin ikinci ayağı olarak da bütün okulun boyanması yer almaktadır.

Kulüp üyeleri ilk olarak Keçiborlu ilçesinin Senir Kasabasında bulunan Senir İlköğretim Okulunda anahtar ve priz değişimleri yapıldı; elektrik kabloları yeniden düzenlendi ve lambaları değiştirildi. Teknoloji Kulübüne duyduğu minnettarlığı dile getiren Okul Müdürü İbrahim Öztürk “Okulumuzun böyle bir çalışmaya ihtiyacı vardı. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığımızdan talepte bulunulmuştu. Teknoloji Kulübünün okulumuzdaki düzenlemeleri, büyük bir aidiyet duygusu içinde yapmaları ve özen göstermeleri bizi gerçekten gururlandırdı. Tüm ekibe desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

Teknoloji Kulübü Başkanı Ferdi Alakuş da “Biz Teknoloji Kulübü olarak sadece robotik alanında değil sosyal sorumluluk projelerinde de kendimizi göstermek istiyoruz. Bunun ilk adımını Isparta’daki lise düzeyindeki okullara yaptığımız “Kendi Robotunu Kendin Yap 2” projesiyle attık. Şimdi de Ulusal Ajans tarafından kabul edilen projemizin çalışmalarını yapmaktayız. Ayrıca TUBİTAK Elektrikli Araç projemiz de hızla devam etmektedir.

Bizler birçok projenin ve faaliyetin içerisinde yer alarak ülkemize mühendisliğin teoriden çıkarak uygulamaya dökülmesi çalışıyoruz. Eğitim ve öğretim kurumlarında bu tür yenilikçi projelerle sürdürebilir etki yaratmasında büyük önem taşımaktadır. Bu projemizde köy okullarının güçlendirilerek daha modern ve teknolojik olarak donanımlı bir yapıya kavuşturulmasını hedefliyoruz. Okulda bulunan öğrencilerin daha etkili ve verimli ortamlarda öğrenim görmeleri için okulun tüm alt yapı ve boya işleri kulübümüz tarafından yapılacaktır. Bu gerçekleştireceğimiz projeyle hem Isparta’mıza hem de ülkemize faydalı olmayı ve yardımlaşma faaliyetlerini arttırmayı istiyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.