Tekrar İhaleye Çıkıyor

Daha önce iki kez ihaleye çıkan ancak talep görmeyen Otel Isparta’nın kiralanması için 15 Temmuz Salı günü tekrar ihale yapılacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Temmuz 2014 15:29
Tekrar İhaleye Çıkıyor

Belediye Meclisi’nin kararıyla ilk yapıldığı aslına uygun altı ticaret üstü otel şeklinde kullanılacak olan otelin yıllık kirasına ticari alan olduğu için zam yapıldı.

Mülkiyeti Isparta Belediyesi’ne ait olan Otel Isparta için iki kez ihaleye çıkılmış ancak talep olmadığı gerekçesiyle kiralama yapılamamıştı. Bunun üzerine Belediye Meclisi’nin Mayıs ayındaki toplantısında Otel Isparta’nın ilk yapıldığı aslına uygun, gerekli güvenlik raporu alınmak şartıyla, 10 yıllığına ticaret ve otel olarak kiralanması ve işletilmesi gündeme getirilmiş ve bu madde kabul edilmişti. Otel Isparta için hem ticaret hem de otel olarak kiralanması ve işletilmesi için 15 Temmuz 2014 tarihinde saat 14.30’da açık artırma usulüyle ihale yapılacak.

KİRA BEDELİNE TİCARET ZAMMI

Öte yandan daha önceki ihalelerde yıllık kira bedeli 460 bin lira olarak açıklanan Otel Isparta’nın, kiralanma şartlarında yapılan ticaret ve otel şeklindeki değişiklik nedeniyle kiralama ücreti yıllık 680 bin liraya yükseltildi. Ayrıca kiranın 2 yıl peşin alınma şartı 5 yıla çıkarılırken, kalan yıllar için kira bedeli yıllık 12 eşit taksitte ödenebilecek.

5 AY TADİLAT SÜRESİ

Diğer taraftan ihale sonucunda Otel Isparta’yı kiralayan şahsa ya da firmaya 5 ay(150gün) tadilat süresi verilecek ve bu süre içerisinde kira bedeli istenmeyecek. 151’inci gün itibariyle kiracı, kira bedelini
ödemeye başlayacak.

BÜYÜK TALİPLİLER BEKLENİYOR

Bu arada Otel Isparta’nın daha önce iki kez yapılan ihalesine katılım olmamıştı. Ancak Belediye Meclisi kararıyla yapılan ticaret ve otel olarak işletilmesi kararından sonra büyük şirket ve grupların Otel Isparta’yla ilgilendiği öğrenildi. Daha önce Türkiye’nin en önemli tatil tesislerinden Imperial Hoteller Grubu’nun Otel Isparta’yla ilgilendiği ileri sürülmüştü. Şehrin göbeğinde bulunmaz bir mekana sahip olan Otel Isparta’nın alt kısmının ticaret yeri ve üst kısmının da otel olarak kullanılacak olması, taliplerini cezbediyor. Ancak otelin uzun zamandır kullanılmıyor olması nedeniyle yapılacak olan tadilat masrafının dezavantaj oluşturduğu belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum