TEKSİF’te Kaya Gitti, Yılmaz Geldi

TEKSİF’te Kaya Gitti, Yılmaz Geldi

Yayınlanma:
TEKSİF’te Kaya Gitti, Yılmaz Geldi

TEKSİF Sendikası Isparta Şubesinin olağan genel kurulunda yapılan seçimler neticesinde başkan değişti. Mevcut Başkan Sadık Kaya 34 oy alırken, Başkanlığa aday olan Ali Yılmaz 64 oy alarak Şubenin yeni Başkanı oldu. 

Kısa adı TEKSİF Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası’nın Isparta Şubesi’nin 18. Olağan genel kurulu önceki gün Barida Hotels’de gerçekleştirildi. Saat 10.00’da başlayan genel kurul toplantısına; Sendikanın Genel Başkanı Nazmi Irgat, Genel Başkan Yardımcıları Ersin Çelik ve Sebahattin Çetin, TEKSİF Sendikası Genel Sekreteri Gültekin Bozan, Türk İş Isparta Temsilcisi Osman Korkmaz, Belediye İş Sendikası Isparta Şube Başkanı Cemal Kurt başta olmak üzere davetliler ve sendika üyeleri katıldı. 

KAYA; “TAZMİNAT BİZİM 

KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR” 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesiyle başlayan genel kurulda daha sonra divan teşekkül ettirildi. Faaliyet raporu, denetim kurulu raporu ve gelir – gider cetvellerinin okunarak kabulünün ardından kürsüye gelen Şube Başkanı Sadık Kaya konuşmasında şunları söyledi; “Bilindiği gibi, tazminat konusu bir türlü gündemden düşmeyen bir konu haline gelmiştir. Burada amaç kanunda 30 günlük, toplu iş sözleşmelerde 35 gün olan kıdem tazminatı 15 güne düşürülmek istenmektedir. Türk-İş’in genel kurulunda sayın genel başkanımız Nazmi Irgat ve Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, kıdem tazminatı bizim kırmızı çizgimizdir diyerek, bundan geri atmayız diyerek son noktayı koymuşlardır. Şuanda kıdem tazminatı rafa kaldırılmış ve söz edilememektedir. 

“EMEKLİLİKTE YAŞA 

TAKILANLAR VAR” 

Ücretli çalışanlar olarak en ağır vergi yükü ile karşı karşıyayız. Bizler Ocak ayında aldığımız maaşları vergi diliminden dolayı Aralık ayında alamıyoruz. Ocak’ta 2 bin, 2 bin 500 lira maaş alanlar Aralık’ta yaklaşık 350 lira düşük ücret almaktadır. Ocak ayında aldığımız maaşı Aralık’ta da almak istiyoruz.  Emeklilikte yaşa takılanlar var. Prim günleri tamamlanması rağmen emekli olmayıp çalıştığınız her yıl için emekli ücretlerinizden para kesilmesi bizleri derinden yaralamaktadır. Bizler eski düzene dönülmesi, ne kadar çok çalışılırsa, ne kadar prim gün sayımız yüksek olursa emekli maaşlarımızın o denli artmasını istiyoruz. Bu göreve geldiğim günden bu yana her zaman alnım açık, başım dik durdum. Kimseyi satmadım, kendi başıma iş yapmadım” dedi. 

YILMAZ; “BU BAYRAĞI ALDIĞIM 

NOKTADAN DAHA İLERİYE GÖTÜRECEĞİM” 

Şubenin diğer başkan adayı Ali Yılmaz da kongrede yaptığı konuşmada; “Ben 22 yıllık Teksif işçisiyim. Yaklaşık 6 yıldır sayın şube başkanımızın yetiştirdiği bir eleman olarak kendisinden tecrübeler almak şartıyla bazı olaylarda beraber bulunmaktayız. Evliyim, 2 çocuk babasıyım, Ispartalıyım. 18. genel kurulumuzda adayım. 60 yıllık Teksif Sendikamız büyük bir sendikadır. Isparta’da bundan sonra yaşayacağımız tüm sorunları çözmek için yönetimimle birlikte aday oldum. Bu göreve geldiğimde gördüğünüz 3 tane namusumuz bu bayrakları bulunduğu yerden biraz daha ileriye götürmek üzere namusum ve şerefim üzerine sizlere söz veriyorum. Isparta Şubemizin üye ve delege sayıları gün geçtikçe düşmektedir. Örgütlenme için sayın şube başkanımızla çok mücadele verdik. Ama örgütlenmede biraz zorlanıyoruz. Örgütlenme sadece şube ve şube yöneticilerinin görevi değildir. Teksif Sendikasında bir aile olarak sizlerden desteğinizi bekleyeceğiz” dedi. 

ALİ YILMAZ: 64 – SADIK KAYA: 34

Kongrede yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi ve yapılan seçimler neticesinde; Başkan adayı Ali Yılmaz’ın listesi 64 oy alırken, mevcut Başkan Sadık Kaya’nın listesi ise 34 oyda kaldı. 

İŞTE TEKSİF SENDİKASININ 

YENİ YÖNETİM KURULU

Buna göre; Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) Isparta Şubesi’nin Kurulu şu isimlerden oluştu: Ali Yılmaz (Başkan), Mehmet Emin Akkaya, Muammer Zencirci, Raziye Şengül ve Yusuf Biçel. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum