TEKZİP VE DÜZELTME

Sitemizde yayınlanan bir haber ile ilgili düzeltme..

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Mayıs 2012 14:13
TEKZİP VE DÜZELTME

TEKZİP ve DÜZELTME
02.05.2012 tarihinde Ajans32 İnternet Haber Sitesi’nde Milli Eğitim Müdürlüğünde Takdirname Skandalı olarak yayınlanan haberler gerçeğe aykırı ve yasal dayanaktan yoksun iddia ve yorumlardır. Bu haberlere ilişkin olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamaların yapılması zorunluluğu hasıl olmuştur.

“Milli Eğitim Müdürü Sayın Sabri CANER’ in, Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başladığında, okullara yaptığı ziyaret sırasında hiçbir sorunu ve talebi olmayan okul müdürüne takdirname talimatı verip, Sayın Vali Memduh OĞUZ’ un onayına sunduğu” ile ilgili haberde bahsedilen takdirname hazırlanması Valiye sunulması söz konusu olmamış, böyle bir olay hiçbir zaman yaşanmamıştır.

Milli Eğitim Müdürlüğümüzce bu konuda takdirname hiçbir zaman hazırlanmamış, Sayın Valimiz Memduh OĞUZ’ a sunulmamıştır. Gerçeğe aykırı bu olayda Sayın Valimizin isminin de geçmesi üzüntü vericidir. Bu olay araştırılsaydı, böyle bir olayın olmadığı ortaya çıkacaktı.

Haberin veriliş tarzında sanki büyük bir hadise olmuş gibi skandal olarak manşetten girilmesi, kamuoyu yanlış olarak bilgilendirmeye ve yönlendirilmeye yöneliktir. Haberde ileri sürülenler gerçeğe aykırı ve yasal dayanaktan yoksun iddia ve yorumlardır. Milli Eğitim Müdürlüğünde GERÇEKTEN YAŞANMAYAN BU OLAYİN büyük bir olay olmuş gibi yansıtılması, kamuoyu önünde Sayın Valimiz Memduh Oğuz’u Milli Eğitim Müdürlüğünü ve Milli Eğitim Müdürü Sayın Sabri CANER’ i yıpratmaktadır.

Değerli basınımıza bu yanlış haberin derhal kaldırılması ve düzeltilmesini ve bu yanlış akseden haberin tekzip edilmesini, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 14. maddesine istinaden, aynı şekilde yayımlanmasını kanuni haklarımız saklı kalmak kaydıyla kamuoyuna duyurulur.

Sabri CANER
Milli Eğitim Müdürü

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.