Telefon Dolandırıcıları Yakalandı

Telefon Dolandırıcıları Yakalandı

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ekim 2015 12:15
Telefon Dolandırıcıları Yakalandı

Banka hesaplarının terör örgütü tarafından ele geçirildiği bahanesiyle aradıkları kişileri dolandırdıkları iddia edilen 13 şüpheliden 9'u tutuklandı.

Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, 15 Ekim'de, Malatya'dan K.A'nın gönderdiği 45 bin ve Ö.Ş'nin gönderdiği 17 bin 500 lirayı Bahçelievler PTT şubesinden çekmeye çalışan şüpheliler Ö.Z. (34) ve Y.K'yı (20) gözaltına aldı.

Soruşturmayı derinleştiren ekipler, "örgüt lideri" M.B. (33) ve yardımcısı T.Y. (28) ile örgüt üyeleri İ. S. (19), O.K. (19), A.K. (18), M.D. (32), H.S. (45), R.Y'yi (26) Zeytinburnu'nda, "örgütün üst kademesiyle alt kademesi arasında para akışını sağladığı" tespit edilen T.A. (37) ile yardımcıları M.Ç. (26) ve H.A'yı (30) Beykoz'da yakaladı.

Şüphelilerden A.K. ve Y.K. isimli kadınlar, emniyetteki ifadelerinde, bu işi para kazanmak için yaptıklarını, örgütten ayrılmak istediklerinde de M.B, T.A. ve M.Ç. tarafından ailelerini öldürmekle tehdit edildiğini söyledi.

Şüphelilerin Malatya, Isparta, Çanakkale, Konya, Muş, Niğde, Aksaray, Kahramanmaraş, Sakarya, Tekirdağ, Kastamonu, Adıyaman, İzmir, Burdur, Kayseri, Denizli ve İstanbul'da 17 farklı dolandırıcılık olayında 18 kişiden 359 bin 330 lira, 8 bin 600 dolar ve 500 avro dolandırdıkları tespit edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesine sevk edilen şüphelilerden, "örgüt lideri" M.B. ile T.Y, T.A, O.K, Ö.Z, İ.S, Y.K, A.K. ve M.D. tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.