Telefon Dolandırıcılarına Suç Üstü

Telefon Dolandırıcılarına Suç Üstü

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ocak 2016 15:31
Telefon Dolandırıcılarına Suç Üstü

Şanlıurfa'da, telefonla aradıkları kişilere kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan ve operasyon kapsamında para talebinde bulunarak dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen 7 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Geçen hafta Bursa, Isparta, Ankara, Hatay ve Kayseri'de yaşayan bazı kişiler, telefonla kendilerini arayarak polis ve savcı olarak tanıtan kişilerin yönlendirmeleriyle verdikleri hesaplara para aktardı. Paraları gönderdikten sonra aradıkları telefonlara ulaşamayınca dolandırıldıklarını anlayan kişiler polise başvurarak şikayetçi oldu. Şikayetler üzerine başlatılan soruşturmada, mağdur kişilerin Şanlıurfa'dan arandığı ve paraların da PTTşubesinden çekildiği saptandı.

PARAYI ALMAYA GİDİNCE YAKALANDILAR
Polisin soruşturması sırasında aynı kişiler telefonla aradıkları bir kişiden 20 bin lira talepte bulundu. Polisin temasa geçmesinin ardından mağdur vatandaşın gönderdiği parayı PTT şubesinden çekmeye giden İsmail A., İbrahim C., Ömer T., Hüseyin K., Aziz K., Halil K. ve Hasan Y. polisler tarafından suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan 7 şüpheli, Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nde sorgulamalarının tamamlanmasının ardından; 'iletişim kanalıyla dolandırıcılık' suçundan adliyeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.