Telefonları Değil Dertleri Dinleyin

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, hukuksuz telefon ve ortam dinlemelerin araştırılması amacıyla bir araştırma komisyonu kurulması için teklif verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ocak 2013 15:03
Telefonları Değil Dertleri Dinleyin

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, TBMM’de MHP Grubu adına yasadışı telefon dinlemeleri ile ilgili bir konuşma yaptı. Korkmaz konuşmasında tüm vatandaşlarımızın ortak kaygılarını dile getirdi ve şu hususlara değindi: “Hükûmet bugüne kadar dinleme iddialarını araştırıp kamuoyunu rahatlatmak yerine beylik cümlelerle geçiştirmeyi, iddiaların üstünü örtbas etmeyi tercih etmiştir.

Bu duruş, hukuk devletinin duruşu değildir. Hükûmetin bu duyarsızlığı herkeste ve her kesimde rahatsızlık yaratmıştır. Bu dinlemeler; devletine karşı şüpheci bir toplum yaratılmakta ve ağır travmalara sebebiyet verilmektedir. Bu dinlemelerin zaman zaman siyaset arenasında da bir araç olarak kullanılması, sandıkta görülemeyen hesapların gayrimeşru dinlemelerle görülmek istenmesi, böylece muhalefetin dizayn etme ve susturulmaya yeltenilmesi girişimlerine şahit olmak yine son on yıldır ülkemizin karşılaştığı AKP gerçeklerinden biri hâline gelmiştir. Bu tehlikeli gidişata dikkat çekenler olmadı mı? Oldu. Başta, Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz defalarca uyardık ”dedi.

korkmaz konuşmasında Başbakanın odasının dinlenmesini de gündeme getirdi. “Milleti dinlemelerle sindirmeye çalışıyor ve bunu da iktidarda kalma araçlarından biri olarak görüyor iseniz "Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste." demişler. Aynı densizlik, şimdi de Başbakanın başına patladı. Başbakanın makam odasının da birileri tarafından dinlendiği ortaya çıkınca kıyamet koptu. Bu olay biranevvel aydınlatılmalıdır. MHP bu konuyu yıllardır dile getirmektedir ve en sonunda hükümet bizimle aynı noktaya gelmiştir.” diyerek TBMM de yasa dışı dinlemeleri araştırma komisyonu kurulmasını talep etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.