Televizyon Çekmiyor Ağaçları Keselim!

Akıllara durgunluk veren olayın adresi Eğirdir... Yeni yapılan bir villada "Televizyon Anteni Çekmiyor" diye bir çok ağaç katledildi. Antenin yerini değiştirmek yerine ağaç kesen anlayış ise protesto edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Ağustos 2014 01:14
Televizyon Çekmiyor Ağaçları Keselim!

Akıllara durgunluk veren olay Isparta'nın Eğirdir İlçesi'nde yaşandı... Villa sakinleri televizyon antenleri çekmediği gerekçesiyle, villanın karşısındaki arazide bulunan çok sayıda kavak ağacını kesti.

Bazı villa sakinlerinin müdahalesiyle daha fazla ağacın kesilmesi önlendi ama, olan çok sayıda kavak ağacına oldu. Kesilen ağaçların bulunduğu arazi sahibinin olup bitenden haberi olmazken, kesilen ağaçların da satıldığı iddia edildi.

Ağaçların bulunduğu arsa sahibinin hayatta olmadığı ve arsanın mirasçılarının bulunduğu, ancak ağaçların kesildiğinden hiç kimsenin haberi olmadığı da edinilen bilgiler arasında.

Konuyla ilgili Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Eğirdir Temsilcisi Erol Kesici, Ajans32 Muhabirine yaptığı açıklamada "Televizyon anteni çekmiyor diye ağaçları kesmek traji komik bir olay. Antenin yerini değiştirmek gibi bir çözüm üretmek yerine ağaçları kesmek doğaya ve çevreye olan duyarlılığın hangi noktalarda olduğuna dair de ilginç bir işaret veriyor. Bazı insanların gösterdikleri duyarlılık sayesinde bir çok ağaç kesilmekten son anda kurtulmuş. Doğayı korumak gerekiyor. Ağaçlar bizim hayat kaynağımız, oksijen kaynağımız. Doğaya karşı duyarlı olmak zorundayız" ifadelerini kullandı.



Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum