Teminatsız Umut Protokolü

Muhalefet ITKM Protokolünde Sürecin Takipcisi... İYİ Parti ve CHP'den Değerlendirmeler...

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Aralık 2019 17:36
Teminatsız Umut Protokolü

Isparta Belediyesi ile TMSF arasında imzalanan protokole ilişkin değerlendirmeler yapan CHP ve İYİ Parti İl Başkanları sürecin takipçisi olacaklarını dile getirdi. İYİ Parti İl Başkanı Tandoğan, imzalanan protokolü “Teminatsız umut protokolü” olarak yorumlarken, CHP İl Başkanı Kürkçü ise Başkan Başdeğirmen’i algı operasyonu yapmakla suçladı.

Yoğun tartışmalar sonucu Belediye Meclisinde İYİ Parti ve MHP’nin red oylarına rağmen AK Partili üyelerin oy çokluğuyla kabul edilen ITKM protokolü nihayet imzalandı.

Törende konuşan TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, inşaat çalışmalarına Ocak ayı başında başlanacağını belirterek ilk etabın Ağustos ayında tamamlanarak açılacağını söyledi.

ITKM Protokolü imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de muhalefetin eleştirilerini hedef alarak “ITKM’yi bitirmek hainlik mi yoksa memleket sevdası mı?” diye sormuştu.

İNŞALLAH KANDIRILDIK DEMEK ZORUNDA KALMAZ
İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan, ITKM protokolünün imzalanmasının ardından yaptığı değerlendirmede “İmzalanan protokol inşallah hayırlı olur. Isparta Belediyesi elinde hiçbir teminat olmadan bir maceraya atıldı. İnşallah hemşerilerimizin umutları boşa çıkmaz. Bu protokol teminatsız bir umuttur” dedi.

Isparta Belediyesi ile TMSF arasında imzalanan protokolü değerlendiren İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan, imzalanan protokolü “Teminatsız umut protokolü” olarak tanımladı. Tandoğan, açıklamasında “Başından beri muhalefeti ITKM’ye karşıymış gibi gösterme çabaları protokol imza töreninde de devam etti. Ama Isparta halkı bizim neye karşı olduğumuzu neyin yanında olduğumuzu çok iyi biliyor. Biz o protokol maddelerinin Isparta Belediyesi’nin elini kolunu bağladığını ve teminatsız bıraktığını söyledik.

Bugün yaşanan şey de tam olarak budur. Isparta halkı teminatsız bir umutla baş başa bırakılmıştır. Temennimiz o ki, bu süreç sorunsuz bir şekilde tamamlansın. Ama, yarın yarım kalmayacağına dair hiçbir teminat hiçbir garanti yok. Belediye Başkanı Başdeğirmen, bir algı üzerinde çabalıyor. Ispartalıları muhalefet ITKM’ye karşı tezine inandırmaya çalışıyor. İnşallah günün birinde çıkıp ‘kandırıldık’ demek zorunda kalmaz” ifadelerini kullandı.

SÜRECİN TAKİPÇİSİYİZ
İmzalanan protokolü değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ahmet Kürkçü ise sürecin yakın takipçisi olacaklarını kaydederek, “Bizler başından beri ITKM’nin bir an önce kent ekonomisine kazandırılmasından yana olduk. Ancak burada Isparta’nın kaybetmesine de göz yumamazdık. Bizim muhalefetimiz bu yönde oldu. Ancak Sayın Başkan, konuşmalarında muhalefeti ITKM’nin tamalanmasını, açılmasını istemiyormuş gibi göstermeye çalıştı. Bir algı oluşturmaya çalıştığı ortada. Ancak, ben tekrar söylüyorum. Bu süreci yakından takip edeceğiz. ITKM tamamlandıktan sonrasını da takip edeceğiz. Mülkiyet durumları, kira durumları hepsinin takipçisi olacağız ve bu memleketin hakkını her zaman savunacağız” dedi.

İHANET Mİ MEMLEKET SEVDASI MI?
ITKM Protokol imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Biz de siyasetçiyiz. Sözlerimiz var. Neler yapacağımızı anlatarak geldik. Yıllar sonra şehrimizin ihtiyaçları neler olduğunu anlattık, söz verdik. 1. sırada ITKM vardı. ‘İmzalarsınız şu olur-bu olur’ diyenlere cevap olsun. Buranın bitmesini ihanet olarak görenler oldu. ITKM’yi bitirmek Isparta’ya ihanet midir? Memleket sevdasımıdır? Yilların problemini çözmede yanımızda olmayanın arkadaşları açılışımıza davet edeceğiz. Burada sadece Isparta’nın kaybı yok. Büyük bir milli servet kaybı var. Hepimizin servetidir.

KARŞIMIZDA DEVLET VAR
Yapılan iş devletimizin bize tanıdığı imkandır. Devletimizin güçlü bir ekibi ie muhataptır. Bu görev devletimizin üzerine aldığı görevdir. ‘TMSF devlet değildir’ diyorlar. Bu başkanlık kendi aralarında buluşup dernek kuranlar mıdır? Muhattap olarak devleti almayacağız kimi alacağız. Bizler ne yaptığını ve yapacağını bilen insanlarız. O koltuklarda yan gelip oturacak değerimiz. Sevgi bir emektir. Memleketin her türlü sorununu çözmek için ben ve Meclis üyesi arkadaşlarım her türlü zorluğu çözecek güçtedir. Açılışını yapmak Allah bize nasip etsin.

SİYASİ İRADENİN DESTEĞİNE TEŞEKKÜR ETTİ
TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, YSK Temsilcimiz ve Milletvekillimiz Recep Özel, Milletvekilimiz Mehmet Gökgöz, İl Başkanımız Osman Zabun ve teşkilatı bizi destekledi. Hiç bir başarı tek başına bir kişinin değil. Vatandaşlarımızla, memleket sevdalısı dostlarımızla yürüyoruz. Bu yürüyüş başarı ile sonuçlanacaktır.” İfadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum