Temiz Pazar Projesi

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yalvaç Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencisi 22 yaşındaki Yasemin Kaplan, ilçede örnek bir çevre projesine imza attı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Aralık 2010 13:27
Temiz Pazar Projesi

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yalvaç Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencisi 22 yaşındaki Yasemin Kaplan, ilçede örnek bir çevre projesine imza attı.

İlçede kurulan semt pazarlarındaki sergilerin akşam saatlerinde toplanmasının ardından cadde ve sokakların atık çöplerle dolu olduğunu belirten üniversiteli Yasemin Kaplan, "Bu olay kötü bir görüntü oluşturuyor, insan sağlığını tehdit ediyor ve soluduğumuz havayı da kirletiyor. Ben de 'Etkinlik Yönetimi' dersi için bu yönde bir proje hazırlamaya karar verdim. Pazar esnafına, atıkları koyabilecekleri çöp poşeti dağıtma fikri aklıma geldi. Bu fikirle yola çıkarak projemi gerçekleştirme çabalarına başladım.

Bu projeyle öncelikle, çevre sağlığı ve temizliğini sağlamayı, pazar esnafını bu konuda bilgilendirmeyi, pazar yerlerinin temizliği konusunda halkın memnuniyetini sağlamayı, içtiğimiz suyun, soluduğumuz havanın ve yaşam kriterlerinin tüm halkımıza daha kaliteli dönmesini sağlamayı amaçladım" dedi.

BAŞKANDAN TAM DESTEK
'Pak-Pazar Projesi' ile ilgili olarak Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram'dan tam destek alan Yasemin Kaplan, projesinin onayladıktan sonra Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından pazarcılarla irtibata geçildiğini ve Pazarcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne proje hakkında yazı gönderildiğini söyledi. Kaplan, "Pazarcılarla toplantı yapıldı. 20 Aralık Pazartesi günü proje uygulanmaya başladı. Ben de esnafa 400 çöp poşeti dağıttım" diye konuştu.

Doğal çevrenin güzelliklerini korumanın, başka güzellikleri de beraberinde getireceğine inanan Yasemin Kaplan, "Çevreye zarar veren de onu koruyup geliştiren de insandır. Öyleyse, yaşam kalitemizi bozmadan alacağımız basit önlemler ile çevremizi korumak ve gelecek neslimize, yaşanabilir bir dünya bırakmak konusunda hepimize görevler düşmektedir" şeklinde konuştu. Projenin sürdürülmesiyle hem çevrenin temiz kalacağını, hem de birçok hastalığın önüne geçilmiş olacağını söyleyen Kaplan, "Yaptığım bu çalışma ile pazar kurulan yerlerdeki o kötü manzaranın artık yerini güzel ve temiz bir görüntüye bırakmış olduğunu görmek beni mutlu etti" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.