TEOG'un Yerine Gelecek Yeni Sistem, 1-2 Gün İçinde Açıklanacak

Başbakan Yıldırım, TEOG'un yerine geçecek sistemle ilgili çalışmaların bittiğini ve sistemin 1-2 gün içinde açıklanacağını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Kasım 2017 17:04
TEOG'un Yerine Gelecek Yeni Sistem, 1-2 Gün İçinde Açıklanacak

Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan Üniversitesi 2017-2018 akademik yıl açılışı ve fahri doktora tevcih töreninde konuştu. Başbakan Yıldırım, TEOG'un yerine gelecek olan yeni sistemin 1-2 gün içinde Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından açıklanacağını söyledi.Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar:

"ÜNİVERSİTE SINAVI BASİTLEŞTİRİLDİ"

81 ilimize en az bu kadar hizmet yaptık. Üniversite büyüdükçe, şehir büyüdükçe Türkiye büyüyor, Türkiye kalkınıyor. Durmadan yorulmadan güçlü Türkiye'yi inşa ediyoruz. Erzincan Üniversitesinden Türkiye'nin geleceğine damga vuracak nice bilim, kültür, siyaset adamları yetişmeye devam edecek. Bu uğurda çaba gösteren üniversitemizin saygıdeğer hocalarına, yöneticilerine ayrıca şükranlarımı sunuyorum. 2018-2019 için üniversite giriş sisteminde bazı yenilikler yapıldı. Sınav basitleştirildi. Eskiden 76 üniversite vardı, şimdi 186 üniversite var. Liselerden mezun olanların sayısı neredeyse üniversiteye gireceklerin sayısına yaklaştı.

"BU SENEDEN İTİBAREN UYGULAYACAĞIZ"

Liseye geçişte uygulanacak modelle ilgili konuşan Başbakan Yıldırım, "Bu seneden itibaren inşallah uygulayacağız. Bunun son şekli verildi. Milli Eğitim Bakanlığımız, uzmanlar, hocalarımızın görüşleri, toplumdaki ilgili STK'ların görüşleri dikkate alınarak bir çerçeve çizildi. Çok yakın zamanda, bir iki gün içerisinde Milli Eğitim Bakanımız kamuoyuyla, velilerle, vatandaşlarla paylaşacak. Bu açıklandıktan sonra kamuoyundan gelecek öneriler, destekler veya eleştiriler olabilir. Bütün bunları da dikkate alarak uygulamanın son şeklini vermiş olacağız. Amacımız mevcudu kaldırırken daha iyisini, daha kolayını, daha fazla başarı ölçümünü sağlayacak bir sistem ikame etmek, yerine getirmek. Bu amaçlarla çok titiz bir çalışma nihayet tamamlanmış oldu. Ümit ederim ki bu uygulama ile beraber ortaokuldan liseye geçişlerde de yavrularımız istedikleri en güzel bölüme, okula tercihlerini yapabilmiş olsun." dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.