Tepki Sosyal Medyaya Taştı

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı binasına asılan tabeladan Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin kaldırılmasına yönelik tepkiler sosyal medyada da yankılandı. Ispartalı bir çok facebook kullanıcısı isimlerinin başına T.C. ibaresi ekleyerek protesto ediyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Nisan 2013 10:56
Tepki Sosyal Medyaya Taştı

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı’nın tabelalardaki T.C.’yi kaldırması Facebook ve Twitter kullanıcıları tarafından sıra dışı bir yöntemle protesto ediliyor.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı, kendine bağlı sağlık kurumlarının tabelalarında değişikliğe gitmişti. Yapılan değişiklikle birlikte sağlık kuruluşlarının tabelalarında Türkiye Cumhuriyeti'nin kısaltması olan "T.C." ibaresi kaldırmıştı.

Bu karara karşı düşüncede olan sosyal medya kullanıcıları Facebook'ta ve TC adında bir sayfa oluşturarak tepkilerini dile getirmek istediler.

Sayfada kullanıcıların isimlerinin başına "TC" ibaresini koymaları istendi. Bu örgütlenmeye olumlu yaklaşan bir çok kullanıcı isminin başına "TC" ibaresini koydu. Kampanyaya Twitter kullanıcıları da katıldı ve çok sayıda kişi kullanıcı profillerinin başına "TC" ibaresini koydular.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.