Terim'in istifa mektubu cebinde

Yönetim kurulunun eleştirilerine dayanamayan Fatih Terim'i istifanın eşiğinden Abdurrahim Albayrak'ın müthiş çabası önledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Temmuz 2011 12:10
Terim'in istifa mektubu cebinde

G.Saray'daki 'tartışmalı' toplantı sonrası Terim'in 'istifayı' düşündüğünü gören Albayrak, Aysal'ı aradı “Başkanım hemen gelin. Terim bırakabilir” dedi. Aysal, acilen Florya'ya koştu, “Sen ve komitenin arkasındayım” diye konuştu. Terim de “Bunu niye toplantıda söylemediniz?” diye sordu!

Florya'da gergin günler yaşanıyor. Gerilimin perde arkasını Habertürk spor yazarı Halil Özer yazdı. Peki neydi hocayı bu kadar kızdıran ve yönetimi karıştıran olay? İşte gerilimin perde arkasında yaşananlar:

SEDAT DOĞAN: SİZ FAZLA PARA HARCADINIZ
Aslında bir olay yaşanmadı. Bir gecede bir yönetim toplantısında birkaç olay birden oldu. Her şey yönetici Sedat Doğan’ın toplantı sırasında yönetim kurulu üyelerine geçen yılki futbol şubesi ile bu yılki futbol şubesinin harcadığı paraları karşılaştıran hesapları dağıtmasıyla başladı. Yani Sedat Doğan “Siz fazla para harcadınız. Melo’ya ve genel olarak tüm oyunculara bu kadar para verilir mi?” diye futbol şubesine hesap soruyordu. Ve Doğan’a, Adnan Öztürk de destek çıktı. Transferlerde son sözü başkan Ünal Aysal söylüyordu. Yani her transfer için onun ‘okey’i alınmıştı. Buna rağmen böyle bir durum karşısında Aysal’ın hiç ses çıkarmaması herkesi şaşırttı.

‘TRANSFERLERİ BAŞKAN BİLİYOR’
Futbol şubesini oluşturan Ali Dürüst, Abdürrahim Albayrak, Celal Gürcan ve Ali Gürsoy yanıt vermesi için önce başkana baktılar. Ancak hiçbir ses çıkmadı. Bunun üzerine Dürüst devreye girdi “Biz bu transferleri başkana sorup yaptık. Başkan da burada. O zaman niye konuşuyorsunuz? Biz 15 milyon dolara da takım kurardık. Gelirken bu sizin söyleminiz değil miydi? Yani başkan büyük takım kuracağız demedi mi? Biz de onun için çalışıyoruz.” dedi. Bu sözler karşısında Adnan Öztürk ve Sedat Doğan hiç sesini çıkarmadı. Ardından Ali Dürüst şöyle devam etti: “Peki Adnan, Drogba olayını çıkaran sen değil misin? Şimdi transferlere pahalı diyorsun. Transferlere harcanan para önemli değil. Onlardan verim alalım siz buna dua edin”

FLORYA’YA DA MESAJ GÖNDERDİ
Yönetim toplantısındaki bu konuşmalar oldukça gergin bir atmosferde yaşandı. Üstelik bu transferlerin yapılmasını ve isimleri de Teknik Direktör Fatih Terim istemişti. Dolayısıyla bir yerde Florya’ya da mesaj gönderiliyordu. Zaten futbol şubesinin en rahatsız olduğu konu da buydu. Tabii ki konu bununla da bitmedi. Sedat Doğan bu kez Florya’ya falsolu değil doğrudan mesaj gönderdi. Çünkü orada söylediği sözlerin Terim tarafından duyulmaması mümkün değildi. Doğan bu kez de Terim’in ve Arda’nın medyada çok sık yer aldığını ve ikilinin bu kadar çok konuşmaması gerektiğini, çünkü G.Saray’ın kurumsal bir yapı olduğundan söz etti. Futbol şubesi bu sözlere de çok tepki gösterdi. Doğan’a, Terim’in teknik direktör, Arda’nın da kaptan olduğu hatırlatıldı. Albayrak, Doğan’a “Sen Fatih hocaya bu sözleri söyleyemezsin” diye sert bir şekilde çıkıştı.

‘ALBAYRAK KAMPTA HEP EŞOFMANLA DOLAŞIYOR’
Aysal yine tartışmalara hiç karışmadı. Üstelik Doğan yine toplantı öncesinde bu kez Abdürrahim Albayrak konusunda ortalığı karıştırmıştı. Ama Aysal federasyonda olduğu için bu tartışmayı duymamıştı. Doğan, Ali Dürüst’e “ Albayrak takımın kampında hep eşofmanla dolaştı. Böyle görüntü verdi. Camiadan büyük bir tepki var.” dedi. Dürüst bu kez de Doğan’a “Adam işinin gücünü bıraktı destek olmak için oraya takımın yanına gitti. Sen ne diyorsun?” diye tepki gösterdi.

‘MASAYA YUMRUĞUNUZU VURUN ARTIK BAŞKANIM’
Bu gelişmelerden sonra futbol komitesi için en önemli olay, bu tartışmaları Fatih Terim’in öğrenmemesiydi. Ama toplantıdan hemen sonra bir gazeteci Terim’e olayı anlattı. Terim bir anda barut fıçısına döndü. Hemen Abdürrahim Albayrak’ı aradı. Olayı duyduğunu ve artık bu işe bir son vermek istediğini ve hatta ayrılabileceğini söyledi. Albayrak bir anda panik içine girdi, “Hocam beni Florya’da bekle. Hemen geliyorum” dedi. Ama Terim beklemedi. Albayrak günün erken saatlerinde yönetimi ayağa kaldırdı. Önce Refik Arkan’ı sonra başkan Ünal Aysal’ı aradı. Daha sonra da hemen Aysal’ın yanına gitti, durumu açıkladı. Terim’in durumunu ve bırakmak üzere olduğunu anlattı. Ayrıca yönetimdeki sıkıntıları da dile getirerek bu işin fazla gitmeyeceğini belirtti ve Aysal’a “Masaya yumruğunuzu vurmazsanız G.Saray’ı çok zor günler bekler” dedi. Aysal hemen Terim’i aradı. Ancak Terim’in öfkesi ve siniri kesinlikle dinmemişti. Ancak 1 gün sonra görüşebileceğini söyledi.

‘HER ŞEY DAHA İYİ OLACAK’
Bu gelişmelerin ardından Albayrak hemen Florya’ya gitti. Ancak gördüğü manzara onu daha da panikletti. Terim’i siniri tepesinde, gergin, kararlı ve son derece moralsiz gördü. Olacakları anlayıp başkanı yeniden aradı. “Başkanım hemen gelmeniz lazım. Yarına bırakmayın durum kötü” dedi. Başkan yanına Ali Gürsoy’u da alarak hemen Florya’ya gitti. Burada Terim ile kapalı kapılar ardında görüştü. Toplantıda Gürsoy ile birlikte Albayrak da yer aldı. Başkan, Terim’in sinirli halini görünce çok şaşırdı ve kendisine “Sizin ve futbol komitesinin aldığı her kararın arkasındayım. Hiç merak etmeyin her şey daha iyi olacak” ifadesini kullandı. Terim de bunun üzerine “Başkanım bunu neden dün toplantıda söylemediniz?” diye sordu. Başkan daha sonra gazetecilere de aynı açıklamayı yaptı. Şu anda Florya’da durum hala kritik. Terim tam anlamıyla ikna olmuş değil. Sıkıntıları büyük. Rahat ve huzurlu ortamını kaybetmiş durumda, öfkeli. Durumun nereye varacağı ise koskoca bir soru işareti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.