Terör Örgütü'nden Korkunç İddia

Terör örgütü PKK, Diyarbakır SilVan'da 13 askerin şehit olduğu olayla İlgili, 20 askerin öldürüldüğünü iddia etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Temmuz 2011 23:38
Terör Örgütü'nden Korkunç İddia

Terör örgütü PKK, Diyarbakır'ın SilVan ilçesinde 13 askerin şehit olduğu olay ilgili yaptığı açıklamada, 20 askerin öldürüldüğünü iddia etti. Terör örgütü öldürüldüğü açıklanan 7 kişiden 5'nin de PKK kıyafeti kontra ekipler olduğunu öne sürdü.

Terör örgütü PKK, ANF'ye yaptığı açıklamada SilVan'daki çatışmada 2 mensubunun hayatını kaybettiğini iddia etti. Açıklamada şöyle denildi:

"İmha operasyonunun 5 bin askerin katılımıyla 11 Temmuz günü Diyarbakır'ın SilVan, Kulp, Lice arasındaki Reşanê, Banıtmê, Zılek, Şelıma, Hındês, Dahla Zırê, Geliye Goderne, Goma Çalê, Mala Gır ve çevresine yönelik olarak başlatıldı. Operasyonun dördüncü günü olan 14 Temmuz'da saat 15. 00 sularında Cumatê, Zılek ve Şelıma alanları arasında farklı noktalarda çatışmalar yaşandı. Çatışmalar gün boyu sürdü. Çatışmalar içerisinde Türk ordusunun gerilla birliklerini imha etmek amacıyla havadan ve karadan ağır silahlarla alanı bombaladı. Yaşanan çatışmalarda 20 asker öldürüldü. Çok sayıda asker de yaralandı. Ölen askerlere ait 2 adet BKC ve 1 adet melez tipi silaha da gerillalarca el konuldu. "

Açıklamada SilVan'daki çatışmada öldürülen örgüt mensuplarından 2 tanesinin kimliği de açıklandı. Buna göre, 1982 Van doğumlu 2004 katılımlı Zeki Çolaker ile 1989 Diyarbakır doğumlu, 2010 katılımlı Mehmet Kocakaya adlı PKK'lılar öldürüldü.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.