Teşviğin Anahtarı Bu Vadide

SDÜ CAD/CAM Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oğuz Çolak, Kompozit Vadisi Projesi ile 5. bölge teşvikinden yararlanılabileceğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Şubat 2013 09:24
Teşviğin Anahtarı Bu Vadide

SDÜ CAD/CAM Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oğuz Çolak, İleri teknoloji yatırımlarında sektörel teşviklerden yararlanılabildiğine dikkat çekerek, Kompozit Vadisi Projesi ile 5. bölge teşviği alınabileceğine işaret etti.

Uluslararası yatırımcılarla görüşmelerin sürdüğünü dile getiren Yrd. Doç. Dr. Oğuz Çolak, “Başka şehirlerle yarış halindeyiz” ifadelerini kullandı.

Kompozit Vadisi Projesi özellikle savunma sanayinde dışa bağımlılığa son vermek açısından son derece önemli. Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan SDÜ Rektör Danışmanı Erkan Ayan, “Özellikle savunma sanayinde dışa bağımlılığı kaldırmak gerekiyor. Hükümet politikaları da bu yönde. Ar Ge ve teknoloji konusunda da SDÜ önemli bir yer tutuyor. Bu proje çok detaylı ve geniş düşünülmesi gereken bir projedir” dedi. Ayan, Pomza Araştırma Enstitüsü’nün de bu yönde çalışmaları olduğunu dile getirdi.

KOMPOZİT VADİSİ PROJESİNİN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.