Teşvik Kanun Teklifini Hep Birlikte Verelim

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz teşvik konusunun peşini bırakmıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mart 2013 22:15
Teşvik Kanun Teklifini Hep Birlikte Verelim

Milletvekili Korkmaz, Teşvik Programında gelişmiş illerle birlikte 2. Grupta yer alan Isparta’nın 5. Gruba aktarılması için kanun teklifi hazırladı ve bu hafta Meclis Başkanlığına kanun teklifini sunacak.

Korkmaz, Isparta milletvekillerine de bir çağrıda bulundu: “Isparta ekonomisi gün geçtikçe eriyor, Teşvik programında ki yerimizi en kısa zamanda değiştirmeliyiz, bunun için gerekli olan kanun teklifini hazırladım, bu konu siyaset üstü bir konu! Sayın Recep Özel, Süreyya Sadi Bilgiç ve Ali Haydar Öner de bu kanun teklifine imza atarlarsa bu teklifi Meclisten geçirme şansımız artacaktır. Gün Isparta için kenetlenme günüdür. Siyasi hesapları bir kenara bırakıp Isparta’yı Teşvik Programında 2. gruptan 5. Gruba aldırmalıyız.”

Korkmaz bu konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Teşvik Programı hazırlanırken illerin bölgelere ayrılmasında Isparta mağdur edilmiştir. Örneğin; Teşvik avantajları açısından Isparta ile aynı bölgede yer alan Denizli 2012 yılında 2 Milyar 740 Milyon dolar ihracat geliri elde ederken, Isparta 179 milyon dolar ihracat geliri elde etmiştir.

Denizlinin İhracat geliri Isparta’nın İhracat gelirinin yaklaşık 16 katıdır. Isparta gelişmiş iller olan Konya, Kayseri ile birlikte 2. Grupta, Isparta’nın yer alması gereken grup 5. Gruptur. Isparta 5. grupta olmak istiyor. Kanun teklifimiz hazır. Diğer 3 Isparta Milletvekilimizin de bu kanun teklifine imza atacağını düşünüyorum. İmza atmazlarsa da paşa gönülleri bilir. Tek başıma kalsam da ben bu konunun peşini bırakmayacağım, bu konuyu gündemde tutacağım.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.