Teşvikte Hedef; 200 Milyon Lira

Teşvikte Hedef; 200 Milyon Lira

Yayınlanma:
Teşvikte Hedef; 200 Milyon Lira

SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz, 2018 yılında işverenlere toplam 70 milyon lira sigorta prim teşviki verdiklerini belirterek; “Bu rakam bu yıl 200 milyon liraya kadar çıkabilir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen yıl başlatılan İstihdam Seferberliği kapsamında SGK olarak konunun işveren boyutunda önemli çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Hüseyin Karagöz, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “2018 yılında Isparta’daki işverenlerimizi 70 milyon liralık teşvikten yararlandırdık. Ancak, ben bu rakamın ilimize göre az olduğunu düşünüyorum ve daha çok işverenin bu teşviklerden yararlanması için bilgilendirme çalışmalarını artıracağız. İşverenlerimiz için teşvikler son derece önemlidir. Ben teşviklerden yararlanmak için işverenlere çağrıda bulunuyorum.

“ISPARTA’DA 20’YE YAKIN TEŞVİK VERİYORUZ”
Bilindiği gibi, 2017’de sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Milli Seferberlik başlatılmış ve ülkemizde bu kapsamda 1 milyon 600 kişi istihdam edilmişti. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla ikinci milli seferberlik başlatılmış ve 2,5 milyon ek ilave istihdam başlatıldı. İlimizde 20’ye yakın teşvik var. Bu teşviklerde işverenlerimize çok ciddi avantajlar var. Sahaya çıktığımız işverenler teşviklerle ilgili bilgilerinin olmadığını ve eksik olduğunu müşahede ettik. Bunlarla ilgili ITSO ile randevulaştık ve geçtiğimiz gün onlara teşviklerimizi anlatma imkanı bulduk. Daha sonra Muhasebeci Ve Mali Müşavirler Odasını da bilgilendireceğiz. 2018 yılında ilimizdeki işverenlerle ilgili yaptığımız çalışmalarla ilgili istatistiklerimizi alıyoruz.

“İŞVERENLERİMİZE TEŞVİKTE 200 MİLYON LİRAYA KADAR ÇIKABİLİRİZ”
2018 yılında Isparta’daki işverenlerimize toplam 70 milyon lira sigorta prim teşvikinden yararlandırdık. Bizim çalışmalarımıza göre bu teşvikin ilimize göre az olduğu ve bu 70 milyonun 200 milyon liraya kadar çıkabileceği düşüncesindeyiz. O yüzden işverenlerimize bunları anlatarak yardımcı olacağız. İşverenlerimiz ile muhasebecilerle yaptığımız görüşmelerde teşviklerle ilgili bir sistemin olmadığı ve yararlanma koşullarının zor olduğu yönünde geri dönüşler aldık. Başkanlığımıza bu konuda çözüm bulunması konusunda rapor sunduk. Onlar da çalışma yaptılar. Artık teşvik sorgulama diye bir ekran yapıldı. İşverenlerimiz İşkur’a kayıtlı olan işçileri alırken onların TC numaralarıyla sorgulama yaptığında hangi teşvikleri alabileceği ve hangisinden yararlanabileceğini görecekler. İşverenlerimize her zaman kapımızın açık olduğunu bildirmek istiyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.