TFF, Yabancı Sayısını Fatih Terim'e Soracak

TFF, yeni sezonda yabancı sınırlamasının kaldırılıp kaldırılmayacağı konusunu Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'e sorma kararı aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Aralık 2013 14:23
TFF, Yabancı Sayısını Fatih Terim'e Soracak

ürkiye Futbol Federasyonu, daha önce gelecek sezon uygulanacağını açıkladığı 5+0+3'ten vazgeçmeye hazırlanıyor.

TFF GERİ ADIM ATMAYA HAZIRLANIYOR
Bu yıl neredeyse tüm Spor Toto Süper Lig kulüplerinin itiraz ettiği 6+0+4 yabancı kuralı uygulanmaya başlamış ve bu durumdan herkes zarar görmüştü. Özellikle büyüklerin, milyonlarca Euro verip kadrosuna kattığı yabancı oyuncular, kısıtlama sebebiyle maçı tribünde seyrediyordu. Bugüne kadar yabancı sisteminden taviz vermeyen TFF'nin, gelecek sene geri adım atmaya hazırlandığı belirtildi.

TERİM'E SORACAKLAR
Geçtiğimiz aylarda Galatasaray İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, "Yabancı kuralından en çok etkilenen kulüp sizdiniz. Gelecek yıla kurala hazır mısınız?" sorusuna şu cevabı verdi: "TFF, kamuoyuna hep farklı konuşuyor; ama kulüplere kararın değişeceği mesajı yolluyor."

Kulüplerin yabancı sayısı kısıtlaması yüzündün büyük baskı yaptığı Federasyon, kararı A Milli Takım'ımızın Teknik Direktörü Fatih Terim ve Kulüpler Birliği'yle ortak almayı düşünüyor. TFF'den bir yetkili, "Kulüpler Birliği ve Terim, '6 yabancı devam etsin' derse oturur, konuşuruz. Kulüplerin ve ülke yararına olursa bu kararı alırız." dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.