TFF'den Kulüplere Şok!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, yabancı konusunda alınan kararı açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Temmuz 2013 17:05
TFF'den Kulüplere Şok!

TFF, yabancı futbolcu kontenjanında 6+0+4 kuralının devam etmesine karar verdi.

TFF'nin İstinye'deki binasında gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısı sonrası basın toplantısı düzenleyen Başkan Yıldırım Demirören, "Geçen sezon yabancı konusuyla ilgili kulüplerimizle uzun uzun konuştuk. Bu sezon açıkladığımız sistemle ilgili hepsinin olurunu aldık. Bunun üzerine geçen sezon 13 Haziran'da kararımızı açıkladık. Yeni sezon öncesi 17 kulüp, bu kuralın değişmesi için bize müracaat etti. Bunu değerlendirdik. Bu sene futbol ligi, 6 yabancı sahada veya tribünde olarak devam edecek. Bu kararımızın sonuna kadar arkasındayız. Sadece 17 kulüpten gelen öneriyi değerlendirdik. Geçen sezon aldığımız karar da tamamen Kulüpler Birliği'nin bize yaptığı baskıdır. Geçtiğimiz sezona baktığımız zaman zaten çoğu kulübümüzün 4 yabancısı tribündeydi. Biz yabancı kuralını değiştirdiğimiz an bunu istemeyen kulüp Tahkim Kurulu'na başvurduğunda kara bozulur. Türk futbolu, daha beter bir kaosun içine girer" ifadelerini kullandı.

AB PASAPORTUNA RET
Avrupa Birliği'ne (AB) üye ülkelerin pasaportunu taşıyan oyuncuların yerli statüsünde oynaması konusunda Yıldırım Demirören, "Maalesef Türkiye , AB üyesi değil. AB üyesi olmayan bir ülke olan Türkiye, yabancı oyuncuları AB statüsünde oynatamaz. Bu başvuru da yönetimiz kurulumuz tarafından geri çevrili. Türk futboluna hayırlı olsun" dedi.

HALUK ULUSOY'A YANIT
TFF eski başkanlarından Haluk Ulusoy'un seçime gidilmesi halinde aday olacağına açıklamasının hatırlatılması üzerine Demirören, "Haluk Ulusoy'dan icazet alacak değilim. İcazet alacağım isimler vardır, ama bu isim Ulusoy değildir. Seçim sandıkta olur. Gelmesini de biliriz, gitmesini de. Türkiye'de bunlar bitti. Her şeyin bir kuralı var. Seçimle geldik, seçimle gideriz. TFF'de seçimler seçim zamanı sandıkta olur. Kulüpler bizleri beğenmiyorsa dertlerini sandıkta anlatırlar" dedi.

AVCI İÇİN İLGİNÇ SÖZLER
TFF Başkanı, A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı konusunda ise "Abdullah Hoca'yı ben getirmedim. Göreve geldiğimde vardı. Adam harcamak kolay, adam kazanmak çok zor. Brezilya'ya gidemesek de görevde kalması lazım. Milli takımımızın hali belli. Brezilya'ya gidersek şansa gideriz. Keşke sabır gösterilse, Avcı ile devam etsek" şeklinde konuştu.

"UEFA'NIN ADİL OLMASINI BEKLİYORUZ"
Yıldırım Demirören, UEFA Disiplin Kurulu'nun Beşiktaş ve Fenerbahçe 'ye verdiği cezalar hakkında, "Kulüplerimiz hukuki olarak belge isterlerse yardımcı olabiliriz. Daha fazlasını yapamayız. Kulüpler kendi savunmalarını kendileri yapıyor. Ancak Steaua Bükreş olayında olan örnek baz alınarak, UEFA'nın adil olmasını bekliyoruz" yorumunda bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.