TGB'ye Şimşek Dava!

Eylül ayında Isparta’ya gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i protesto edebileceği nedeniyle gözaltına alınan TGB üyeleri, yarın hakim karşısına çıkacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Mart 2013 17:45
TGB'ye Şimşek Dava!

Eylül ayında Isparta’ya gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i protesto etmek istediği ileri sürülen TGB üyeleri gözaltına alınmış ve gözaltına alınma sırasında arbedeler yaşanmıştı. O öğrenciler yarın hakim karşısına çıkacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan TGB İl Başkanı Ali Ufuk Özalp, “AKP faşizminin ülkemizin her alanında hissedildiği apaçık ortadır. Bundan en fazla etkilenen alanların başında ise üniversiteler gelmektedir. Bilim ve siyasetin üretim yeri olan üniversiteye gelen Maliye bakanı Mehmet Şimşek ile koruma ordusu da okulda yerini almıştı. AKP’nin politikalarından doğan meşruluk ve yasal hakkımız gereği basın açıklaması bile yapamadan saatlerce ve hukuksuzca özgürlükleri kısıtlanan arkadaşlarımız sanık sıfatındadır. Darp raporu ve delil niteliğindeki kamera görüntülerine rağmen kabul edilmeyen bizim şikayetimiz, hukuksuzca bize dönmüştür. İleri demokrasi, ifade özgürlüğü, adalet kavramları ile halkı kandıran AKP’yi korku ve telaş sarmıştır. Koruma, güvenlik ve polis orduları olmadan gezemeyen, en ufak karşı düşünceye tahammül edemeyen AKP’liler korkularını ve telaşlarını dışa vurmaktadırlar. Fakat Amerikan askerinin başına çuval geçiren ve 16 yıl ile yargılanan biz Türkiye Gençlik Birliği üyeleri için böyle hukuksuzca müdahaleler sizce etki eder mi? Son olarak 7 Mart günü saat 9.00’da görülecek mahkememize bütün Ulusal Güçbirliği bileşenleri ile tüm yurtsever vatandaşlarımızı destek olmaya çağırıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum