THK’nın En Büyük Gücü Isparta Olacak

Isparta, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) gündeme getirdiği ‘Havacılık Üssü’ rotasında koşar adım ilerliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ağustos 2014 13:11
THK’nın En Büyük Gücü Isparta Olacak

THK ŞİRKETİ
Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Osman Yıldırım, yolcu ve yük taşımacılığı için şirket kuracaklarını söyledi ve ekledi: ‘Türkiye’de 4 merkezimiz var. Isparta'da Havacılık Eğitim Kompleksi bulunuyor.’

ÜNİVERSİTE ŞART
Uluslararası lisansa sahip havalimanı, Uçak Bakım ve Onarım Hangarı, Pilot Okulu ve Kara Hava Harp’e sahip olan Isparta’da Türk Hava Kurumu’nun (THK) bir fakültesi de şart. Isparta lobisi buna yönelmeli. Kompozit Vadisi için arayış ise sürüyor

THK Başkanı Yıldırım, hava yolu şirketi kurma çalışmalarına başladıklarını belirterek, “Hem kargo hem de yolcu taşımacılığı yapılacak” dedi.
Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Osman Yıldırım, hava yolu şirketi kurma çalışmalarına başladıklarını belirterek, "Kurulacak hava yolu şirketi başlangıçta çok büyük olmayacak. Hem kargo hem de yolcu taşımacılığı yapılacak" dedi.

Yıldırım, son yıllarda Türk insanının kolay ve emniyetli ulaşım yolu olan havayolunu tercih etmeye başladığını ifade ederek, bunun çok parlak bir sektör olduğunu söyledi.

THK'nın, uçak ve helikopterlerin bakımlarının yapıldığı Türkiye genelinde 4 merkezi ile Isparta'da Havacılık Eğitim Kompleksinin bulunduğunu anlatan Yıldırım, "Biz şu anda kendi havayolu şirketimizi kurma çalışmalarını sürdürüyoruz. Kuracağımız havayolu şirketi THK bünyesinde olacak. Hem kargo hem de yolcu taşımacılığı yapılacak" diye konuştu.
Yıldırım, havayolu şirketinin başlangıçta çok büyük olmayacağını, kargo ve yolcu taşımacılığı yapılacağını söyledi.

Uçak bakım kabiliyeti olan THK'nın havacılık alanında çalışacak pilot, kabin memuru, meydan işletmecisi gibi personel yetiştiren THK Üniversitesi olduğunu anımsatan Yıldırım, şöyle konuştu:

"THK, bünyesine bir havayolu şirketi katarsa sistem bütünlüğünü sağlamış olacak. Bunun için çalışıyoruz. THK'nın önümüzdeki 25 yılını planladık. Biz koltuğa yapışmadık, buradaki işimiz bittiğinde burayı bırakacağız. Ama burada kurduğumuz sistem, bizden sonraki başkanlar tarafından da THK'yı 2050'li yıllara kadar taşıyacak."

Yıldırım, havayolu şirketinin bu yıl içinde kurulup çalışmalarına başlamasını planladıklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.