Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliğine Hibe

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörlüğü Uzmanları Senirkent Halk Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı yaptı.

Yayınlanma:
Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliğine Hibe

TKDK Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği kursuna katılan Potansiyel Başvuru Sahiplerine yönelik toplantı düzenledi.

Toplantıda TKDK Uzmanları, Potansiyel Başvuru Sahiplerine uygunluk kriterleri ve proje hazırlamaları konusunda detaylı bilgi verdi. Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Sertifikasını almanın proje başvuru için önemli belgelerden biri olduğu bunun yanısıra ÇKS belgesi, tapu belgesi, iyi hal kağıdı, borcu yoktur belgesi gibi resmi belgelerle birlikte başvuru paketinin hazırlanması gerektiği anlatıldı.

Depo, barınak, makine garajı gibi yapım işleri dahil, traktör ve ekipmanları, bahçe ve tarla ekipmanları, basınçlı sulama sistemleri, işleme-paketleme makineleri alımında, çizim-danışmanlık hizmetleri ve tabela veya pano alımı toplam tutarının % 50 sinin, projenin uygun görülmesi halinde hibe olarak verileceği ve TKDK’ ya 9. Çağrı Dönemi için proje kabulü son tarihinin 15 Mart olduğu bildirdi.

Başvuru Paketinin nasıl hazırlanacağı ve ne gibi bir yol izlemeleri gerektiği ile ilgili Kurumumuzun Web Sitesine girilerek Proje Başvuru İşlemleri ve Başvuru Dökümanlar katılımcılara gösterildi.Ayrıca Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği dışında Kırsal Turizm konusunda yatırım düşünenlere de genel bilgiler verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.