Ticaret Meslek Lisesi Okul Dönüşümüne Tepkili

Çıraklık Eğitim Merkezine taşınması kararı alınan Isparta Ticaret Meslek Lisesi’nde tepkiler büyüdü. Isparta Ticaret Meslek Lisesi önünde toplanan öğrenciler ve veliler Valilik önüne yürüdü.

Yayınlanma:
Ticaret Meslek Lisesi Okul Dönüşümüne Tepkili

Okul dönüşümleri kapsamında Çıraklık Eğitim Merkezi’ne taşınma kararı alınan Isparta Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri ve velileri karara tepki gösterdi.

Okul önünde toplanan öğrenciler, velileriyle birlikte Isparta Valiliği’ne kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.

Valilik önünde bir süre oturma eylemi yapan öğrenciler daha sonra Atatürk Anıtı önüne geçerek “Atam sen bize sahip çık” sloganları attı.

Valilik önünde herhangi bir yetkili ile görüşemeyen öğrenciler daha sonra Kaymakkapı Meydanı’na yürüme kararı aldı.

Yine sloganlar eşliğinde Kaymakkapı Meydanı’na yürüyen öğrenciler tepkilerini bir sürede burada dile getirdi.

Ancak ne öğrenciler ne de velileri konuyla ilgili bir yetkili ile görüşemedi.



Öte yandan Isparta Ticaret Meslek Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Kerim Karabay yaptığı açıklamada kamuoyunun bazı konularda yanlış bilgilendirildiğini ileri sürdü.

Karabay açıklamasında; “Gürkan Ticaret Meslek Lisesi ve okulumuzun birleşmesi ile ortaya çıkan durumda okulumuza öğrenci mevcudunun okula sığmayacağı iddia edilmektedir. Okulumuzda 24 derslik bulunmakta taşınılması düşünülen binada ise 12 derslik bulunmaktadır. Bizler burada ki tezat düşünceyi anlamakta güçlük çekiyoruz. Milli Eğitim yetkilerinin açıklamalarında 1200 öğrencisi olduğu belirtilen Ülkü İlköğretim Okulu’nun gerçek mevcudu 943’tür. Ayrıca Ülkü İlköğretim Okulunda söylendiği gibi ikili öğretim durumu kesinlikle yoktur. Bizler burada ki yanlış bilgilendirmeyi de anlamakta güçlük çekiyoruz.

Okulumuz Ticaret Meslek Lisesi’nin son sınıf öğrencileri staj çalışmalarnı %95 oranında şehir merkezinde ki iş kollarında stajlarını yapmaktadırlar. Merak ediyoruz; okulumuzda bulunan Muhasebe, Bilişim, Pazarlama ve Büro Yönetimi bölümlerinin hangisi sanayi bölgesine uygundur?

Bakanlığımızın adrese dayalı kayıt sistemine göre Ülkü İlköğretim Okulu’na kayıt edilmesi gereken öğrenci sayısı kaçtır? Ve kaçı kayıt edilmiştir?. Kayıt bölgesinde bulunan ama Ülkü İlköğretim Okulu’ kaydı yapılmayan kaç öğrenci vardır?. Ayrıca anne ve babasını iş yerine göre kayıt edilen öğrenci sayısı kaçtır? Bizler bunu her sabah, öğle ve çıkış saatlerinde 22 adet servis ve onlarca özel araçların yatarmış olduğu trafik karmaşasında açıkça görmekteyiz. Bu keşmekeşin görsel ispatları da mevcuttur.

Bakanlığımızın meslek liselerini özellikle Endüstri Meslek Liselerini sanayi bölgelerine taşınması fikri vardır. Bu karara da ilimizde İMKB Endüstri Meslek Lisesi örnek gösterilmektedir. Ancak bahsi geçen İMKB EML İstanbul Caddesine 130 metre mesafede ve Modern Evler Mahallesindedir. Burada da iddia edildiği üzere yakınlarında sanayi iş yerleri yoktur. Fakat bizim gitmemizi istedikleri yerin hemen yanı başında sanayi iş yerleri vardır.

Şehir merkezine uzaklıkları bakımından inşaatları devam eden TED ve Doğa Kolejleri örnek verilmiştir. Merak ediyoruz cebinde ikinci bir otobüs parası bile olmayan okulumuzun öğrencileri bu kolejlerin imkanları ile kıyaslanması ne derece doğrudur?

1200 öğrenciden 600 tanesinin okulumuzun öğrencilerinden bile fakir olduğu iddia edilmektedir. Bu FAKİR (!) öğrencilerin servislerle ve özel araçlarla okula gelip-gitmeleri nasıl izah edilebilir?.

Okulumuzun TUREM binasına taşınmasının doğru olacağı kararını alan yetkililere karardan sonra incelemeye gidip okulun bahçesinin olmadığını görmüşlerdir bu da gösteriyor ki alınan kararların yeterli araştırma yapılmadan toplumsal menfaatlerin yerine bireysel menfaatlerin dikkate alındığını açıkça göstermektedir.

Okulların dönüşüm kararı alınırken okul aile birliğinin çağrılması gerektiği halde herhangi bir yetkilinin davet edilmemesi oldukça düşündürücüdür. İlla taşınma kararı alınacaksa en uygun okul binası TUREM veya Mesleki Eğitim Merkezi midir?

Mesleki Eğitim Merkezine taşınmamız durumunda bu binada hizmet veren Sanayi Endüstri Meslek Lisesinin de İMKB Endüstri Meslek Lisesine taşınacağı belirtilmektedir. Bu örnek meslek liselerini özellikle Endüstri Meslek Liseleri sanayi bölgelerine taşınması fikriyle çelişmiyor mu?” dedi.








Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum