Tıp Fakültesi Hastanesi'ne Genel Bütçeden Pay

Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı’nın rektörlüğü döneminde 40 milyon dolara yapılan Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine Maliye Bakanlığı 2013 genel bütçesinden pay ayıracak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Eylül 2012 15:18
Tıp Fakültesi Hastanesi'ne Genel Bütçeden Pay

Bugüne kadar ek ödeneklerle yatırımlarını gerçekleştiren hastaneye genel bütçeden pay ayrılmasını bir ilk olarak nitelendiren Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer, “Artık alt yapı yetmiyor. Onun için bütçeden pay istedik” diye konuştu.

Maliye ve Kalkınma Bakanlığı yetkililerine hastanenin son durumu hakkında görsel bir sunum yaptıklarını dile getiren Başhekim Sezer, hastaneye genel bütçeden 22 milyon lira kaynak ayrılmasını istediklerini söyledi.

Prof. Dr. Sezer konuşmasına şöyle devam etti: “Alt yapımız kötü. Yatak sayımız yetmiyor. Ameliyat olmak için bekleyen hastalar var. Kanser hastaları dahi ameliyat olmak için bekliyor. Bunun için genel bütçeden pay ayrılmasını istedik hastanemize. Ankara’da hem Maliye hem de Kalkınma Bakanlığına sunum yaptık. Onlarda bize inandılar. Kendileri bize söz verdiler genel bütçeden pay ayrılması için. Üniversite’nin genel bütçesinin içerisinde kullanacağız. Bugüne kadar hep ek ödeneklerle yatırımlar gerçekleşti. Hatta 2012 için istediğimiz ek ödenek iptal edildi. Biz 22 milyon lira istedik genel bütçeden hastanemize. Yarısı dahi gelse bize yetecek.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum