Tıp Fakültesinde 2 Asistana Şiddet İddiası

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesinde 2 Asistana Şiddet İddiası.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ocak 2011 18:57
Tıp Fakültesinde 2 Asistana Şiddet İddiası

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalında görevli iki asistanın bir hasta yakını tarafından darp edildiği ileri sürüldü.

Ajans32 muhabirinin aldığı bilgiye göre, hastane bahçesine çıkan asistanlar Duygu Zorlu Karayiğit ile İlkay Yılmazer, bahçedeki banklarda ayaklarını uzatıp oturan bir hasta yakınını uyardıkları ve bu olaydan sonra aynı kişinin hastanenin acil servis bölümünde iki asistana şiddet uyguladığı belirtildi. Asistan Duygu Zorlu Karayiğit ile İlkay Yılmazer'in boynunda, kollarında ve kulaklarında yaralanmalar oluştuğu kaydedildi.

Asistan Duygu Zorlu Karayiğit, yaptığı açıklamada, kişi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Böyle bir olayın yaşanmasının üzüntü verici olduğunu ifade eden Karayiğit, ''Hastanede yaralı insanlara, hastalara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ancak hasta yakınlarının şiddetine maruz kalıyoruz'' dedi.

Isparta-Burdur Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. İlker Büyükyavuz da yaptığı yazılı açıklamada, saldırıyı kınadığını belirterek, şunları kaydetti:
''Gece gündüz demeden, yoğun nöbet programlarıyla halkımıza hizmet edip şifa dağıtmaya çalışan meslektaşlarımız maalesef böylesi şiddet olaylarıyla sıklıkla karşılaşmaktadırlar. Yetkili ağızların uygunsuz ve kışkırtıcı beyanatları da bu olayları artırmaktadır.''

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.